Milyen az emelt érettségi magyar nyelvből? Hogy zajlik, mit kell rá megtanulni? Minden esetben van írásbeli és szóbeli is?
Én a Mohácsy Károly-féle irodalom könyveket tudom ajánlani.
Az emelt szintű tételek címét úgy tudom, hogy a vizsga előtt (talán) 60 nappal ki kell adni.
December elején jelennek meg az oktatas.hu-n a tételcímek. Ha Pethőné Nagy Csilla irodalomkönyveinek minden szavát tudod, az elvileg lefedi, de sajnos nincs rendesen körülírva a követelmény. Leírónyelvtant is kell tudni, írásbelin az szokott még lenni. (Idén a szóbeli hiánya miatt volt nyelvtörténeti kérdés is.)
A műveltségi részén sajnos könnyű pontot veszteni, azt javaslom, hogy a műelemzés és a reflektív szöveg írását nagyon gyakorold be.
Előző vagyok. Amit leírtam, akkor igaz, ha magyar nyelv és iodalomból érettségizel.
A magyar mint idegennyelv érettségi a többi élőnyelvi érettségihez hasonló, nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!