Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Károli, vagy ELTE pszichológia?

Szivárványpóni^^ kérdése:

Károli, vagy ELTE pszichológia?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén érettségiztem, és jövőre pszichológia szakra szeretnék menni. Viszont nem igazán tudom, hogy a fent említett két egyetem közül melyiket lenne érdemes választanom.

Esetleg tudnátok nekem tapasztalatokat írni, hogy ti melyik egyetem képzésében mit szerettek, vagy éppen mi az ami kevésbé nyerte el a tetszéseteket? Megbántátok, hogy oda mentetek? Jó-e a közösség? stb...

A szívem inkább a Károli felé húz, viszont az ELTE mégiscsak egy "nevesebb" egyetem...

Előre is köszönöm! :)

2020. jún. 7. 01:52
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Gondolkodás nélkül az ELTE. A Károli és Pázmány annyival gyengébbek, hogy a mesterképzésen (ha egyáltalán felveszik őket) a károlisok felzárkóztatása folyik az első évben... Ha nem ELTE, akkor is inkább Debrecen vagy Pécs.
2020. jún. 7. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én eltés vagyok, másodéves, és nagyon szívesen mesélek.

A közösség szerintem jó, bár ez az adott évfolyamtól függ. Nagyon neves oktatóink vannak, például Bányai Éva, aki egy igen nagy név a hipnózis területén. Egyedül az nem tetszik nekem, hogy nincs rendes nagy előadótermünk.

Egy pillanatra sem bántam meg, hogy ide járok. :) Sőt, nagy büszkeség szerintem, hogy elmondhatja magáról az ember, hogy erre az egyetemre jár. :)

2020. jún. 7. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Bár nem pszichológiára, és csak foksz-ra, de a Károlira járok. Jó a közösség és az oktatókkal sincs bajom, nyílván itt is rengeteget kell tanulni, de az alapképzést már az Eltén szeretném végezni. Jó a Károli is, de az Elte az az Elte és vágyom rá, hogy egy nívósabb egyetemen szerezzem meg a diplomát.
2020. jún. 7. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hallottam pszichológiára járó ismerőseimtől (mindkét egyetemen vannak), hogy ha praktizálni akarsz, akkor Károli, ha bármi mást, akkor ELTE, nem tudom ez mennyire valid (szerintem az), de egyébként mindkettőről csak jót mondanak főleg, a Károlin nagyon jó és családias hangulat van, az ELTE-nek meg jó a presztízse. Sajnos nem járok pszichológiára, így részletesebb beszámolót nem tudok adni, de a Károlira járó ismerőseim többet áradoznak arról, hogy mennyire bejött nekik az egyetem, persze a képzés minőségére nézve ez nem feltétlenül releváns, én az ELTE-t választanám.
2020. jún. 8. 09:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én Károlis vagyok. Megvan a jó és árnyoldala is :D

Kérdés, hogy mi a célod a dolgokkal. Károli nagyon klinika orientált, tényleg úgy tanítanak midnent, hogy te praktizáló pszichológus (klinikus) leszel. A kutatások 70%-a is ezen a területen folyik (egészségpszichológia, klinika).

Az, hogy hol kezded az alapképzést amúgy teljesen mindegy, mert úgyis a mester dönti el, hogy te mivel foglalkozol később (sőt, még az se).

Károlin tényleg sok a gyakorlat, nem kell belehalni, azonban én mesterre átmegyek ELTÉre, főleg azért mert nem klinikai irányon kívánom folytatni :D

Ha valaki azt mondja hogy az X egyetem a király, a Y meg szar az eléggé azt jelzi, hogy valaki extrán elfogult... Nyilván mindkettőnek van árnyoldala. Vana ki nem viseli el a családias, lenge és gyakorlatorientált légkört, és inkább kívánna egy tudományosabb, kutatósabb területre menni. (Többek közt én is :) )

Ha akarod, írj egy üzenetet és válaszolok további kérdésekre.

2020. jún. 8. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval, az alapképzés még nem igazán mérvadó, hogy hol végzed el, a mester számít. Az eltén is azért felkészítenek a gyakorlatra, betekintést kapunk a különböző területekre (munkapszichológia, egészségpszichológia, tanácsadás, klinikai pszichológia, neveléspszichológia, van egzisztenciális pszichológia is, szexuálpszichológia... stb.) Sok nálunk a statisztika után a módszertan (4 db), de úgy gondolom, hogy ezek nem feltétlen a kutatás miatt vannak, a szakdogánál is nagy hasznát fogjuk venni.
2020. jún. 8. 11:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2020. jún. 12. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!