Károli, vagy ELTE pszichológia?
Sziasztok! Idén érettségiztem, és jövőre pszichológia szakra szeretnék menni. Viszont nem igazán tudom, hogy a fent említett két egyetem közül melyiket lenne érdemes választanom.
Esetleg tudnátok nekem tapasztalatokat írni, hogy ti melyik egyetem képzésében mit szerettek, vagy éppen mi az ami kevésbé nyerte el a tetszéseteket? Megbántátok, hogy oda mentetek? Jó-e a közösség? stb...
A szívem inkább a Károli felé húz, viszont az ELTE mégiscsak egy "nevesebb" egyetem...
Előre is köszönöm! :)
Szia! Én eltés vagyok, másodéves, és nagyon szívesen mesélek.
A közösség szerintem jó, bár ez az adott évfolyamtól függ. Nagyon neves oktatóink vannak, például Bányai Éva, aki egy igen nagy név a hipnózis területén. Egyedül az nem tetszik nekem, hogy nincs rendes nagy előadótermünk.
Egy pillanatra sem bántam meg, hogy ide járok. :) Sőt, nagy büszkeség szerintem, hogy elmondhatja magáról az ember, hogy erre az egyetemre jár. :)
Én Károlis vagyok. Megvan a jó és árnyoldala is :D
Kérdés, hogy mi a célod a dolgokkal. Károli nagyon klinika orientált, tényleg úgy tanítanak midnent, hogy te praktizáló pszichológus (klinikus) leszel. A kutatások 70%-a is ezen a területen folyik (egészségpszichológia, klinika).
Az, hogy hol kezded az alapképzést amúgy teljesen mindegy, mert úgyis a mester dönti el, hogy te mivel foglalkozol később (sőt, még az se).
Károlin tényleg sok a gyakorlat, nem kell belehalni, azonban én mesterre átmegyek ELTÉre, főleg azért mert nem klinikai irányon kívánom folytatni :D
Ha valaki azt mondja hogy az X egyetem a király, a Y meg szar az eléggé azt jelzi, hogy valaki extrán elfogult... Nyilván mindkettőnek van árnyoldala. Vana ki nem viseli el a családias, lenge és gyakorlatorientált légkört, és inkább kívánna egy tudományosabb, kutatósabb területre menni. (Többek közt én is :) )
Ha akarod, írj egy üzenetet és válaszolok további kérdésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!