Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológia alapképzés,...

Pszichológia alapképzés, melyik budapesti egyetem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Abban a helyzetben vagyok, hogy nem tudom eldönteni, hogy a budapesti egyetemek közül (Pázmány, Károli, ELTE) melyik szakot jelöljem meg első helyen. Voltam nyílt napon, nagyjából megvannak a preferenciáim, de a nyílt napon nem közlik az esetleges negatív oldalakat. Jelenleg a Pázmányon tanulok egy másik alapszakon, most fogok végezni, és a jelenlegi intézetemmel nem túlzottan vagyok megelégedve, elég sok negatívat tapasztaltam. A Pszichológia intézetet nem ismerem, ott lehet nincs ennyire negatív légkör. Azt szeretném kérni, hogy ha valaki az alábbi három egyetem közül járt pszichológia alapképzésre, írjon le nekem minden pozitívumot, negatívumot ami eszébe jut róla. (tantárgyak, vizsgák, diákélet, ügyintézés, tanárok mennyire fairek, ERASMUS lehetőség stb.)

2020. máj. 28. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Én az ELTE-re jártam, én ajánlani tudom. Nagyon sokszínű, sokféle tárgyból válogathatsz (van egy csomó kötelezően választható tárgy). A nehézség szerintem bírható, de komolyan kell venni, főleg a szigorlatokat. Tanárok egy-kettő kivételével szimpatikusak, rendesek voltak. ERASMUS nagyon sokféle lehetőség van, de szerintem egyébként ez más egyetemeken is hasonló. Én nem bántam meg az ELTE-t.
2020. máj. 30. 23:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nem jártam egyikre sem, szóval nem csak hallottam ezt-azt. Az ELTE-ről azt mondják, hogy nagyon elméleti és hiányolják a több gyakorlatot. A KRE-ről csak jót hallottam eddig. Ott elvileg nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlat.

Volt egy ismerősöm ismerőse, aki az ELTE-t otthagyta és átment a KRE-re, ahol már elégedett volt mindennel.

Viszont ezeket az infókat csak hallottam első vagy második embertől, szóval így kezeld a súlyát.

2020. jún. 23. 16:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy részt véletlenül kitöröltem az elejéről...

"Én nem jártam egyikre sem, szóval nem tudok tapasztalatból beszélni. Csak hallottam ezt-azt."

2020. jún. 23. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:

az előzőekkel értek egyet.

amit én hallottam az az, hogy az ELTE sokkal elmélet orientáltabb, az első pár félévben alig vannak gyakorlati órák, ezzel szemben a KRE nagyobb hangsúlyt fektet erre. mindemellett viszont a pszichológus mesterszakos ismerőseim mesélték, hogy egyes szakokon az első időszak kifejezetten arról szól, hogy felzárkóztassák a károlisokat, mert annyira ég és föld a kettő.

a Pázmányról nem hallottam kifejezetten sem rosszat, sem jót, összességében szerintem egyikkel sem lőhetsz mellé. én a széleskörűbb továbblépési lehetőségek miatt az ELTE mellett maradnék :)

2020. júl. 2. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!