Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri manapság ügyvéd/jogász...

Megéri manapság ügyvéd/jogász lenni?

Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Ez tényleg így van? Mert mondjuk én nemhiszem, mert elég sok állást látok, ahova ügyvédet s hasonlókat keresnek, bár nem tudom milyen munka körbe, milyen fizetéssel s hasonlók. Elsősorban azok válasza érdekelne akik benne vannak ebbe a munkakörbe.

2020. jún. 6. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha specializálódsz egy vagy több de bizonyos típusú ügyre később azzal jobban jársz jogászként szerintem. A jog követni/leképezni és egyben szabályozni is akarja a hatáskörébe/illetékességébe tartozó ügyeket. Sokat kell tanulnod ehez, nem csak jogot, hanem azt a valamit amit a jog próbál szabályok közt tartani.
2020. jún. 7. 06:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Anyukám ügyvéd. Végig jól tanult, de tényleg annyira telített ez a szakma, hogy egyedül sajnos ő sem tudná fenntartani a családot. Akkor válaszd ezt a szakot, ha gimiben mindenből jó voltál, ugyanis akkor megvan a képességed annak a rengeteg anyag elsajátításához. És az előző jól írta, hogy akkor jársz jól ha specializálódsz és nem árt ha pár nyelv megy folyékonyan.
2020. jún. 7. 20:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még.
2020. jún. 8. 05:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvédek jellemzően vállalkozók; ezért nem látsz ilyen álláshirdetéseket. Ahova alkalmazott ügyvédet keresnek, azok sem a laikusok által ismert platformokon, hanem pl. a jogiforum.hu-n hirdetnek, vagy ismerősi körben keresnek.

Ettől függetlenül, ha ez érdekel, nyugodtan tanulj jogot. Minden szakmára el lehetne mondani, hogy mi a hátránya; nincs olyan szakma, ami "tökéletes".

2020. jún. 9. 09:20
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Én nem ajánlanám, jogász vagyok.

Itthon telített, már nem olyan a piac mint régen volt, sokan pályaelhagyók... Nem keresel vele annyit mint amennyi energiád az egészben majd benne lesz. Arról már nem is mondok semmit, hogy a szakma színvonala milyen szintre süllyedt az utóbbi időkben, már nem annyira elismert szakma sajnos...

2020. jún. 9. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

A lehető legnagyobb baklövés, amit valaha el lehet követi az, ha valaki jogásznak megy. Komolyan mondom, az egyetem kiszívja minden energiád, semmi szórakozás, semmi munka nem fér bele mellette és mikor nagy nehezen végzel, ott vagy 0 megtakarítással és várod a csodát. Merthogy a rohadékok még az egyetem alatt is azzal kamuznak, hogy itt mennyi a lehetőség, meg "jól konvertálható" a jogi diploma (lol).

A nagy büdös valóság az, hogy 140 ezret,pontosabban a mindenkori garantált bérminimumot keres egy jogász, ezért cserébe napi 12 órát dolgozik és még 30 évesen is kénytelen a szüleinél élni, mivel nemhogy saját lakásra, hanem még egy albérletre sem futja.

Szóval messziről kerüld el ezt az okádék szakmát, komolyan, bármilyen más diplomával, még az ún. büfészaknak csúfolt bölcsészdiplomával is és bármilyen szakmával jobban lehet keresni.

Olyan mintha közmunkás lennél, csak épp 5+ évet tanultál érte.

2020. jún. 21. 23:59
 7/9 anonim ***** válasza:
30%
Oké, az utolsónál van baj a fejben rendesen. :D
2020. jún. 22. 07:11
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Most fejeztem be az első évemet a jogon, és most jöttem rá, hogy nemis biztos, hogy én ezt szeretném csinálni. Mondjuk nekem az egyetem nehézségével nincs bajom, csak nem tudom, hogy megéri e ez a rengeteg beleölt munka, hogy aztán ne legyen munkám vagy csak ilyen sz*r fizetessel. Meg attól is tartok, hogy az egyetem után nemtudok elmenni ügyvéd mellé, hogy meglegyen a szakvizsgám, mert nekem nincs senki ügyvéd ismerősöm. Miközben rengeteg csoport társam mögött ott állnak.

2020. jún. 22. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:
11%

Mondjuk nekem pl. nem "sz*r" a "fizetésem". De persze, ha nem akarod csinálni, ne csináld.

Az biztos, hogy sok vele a munka (szerintem minden olyan szakmára igaz ez, amihez sokat kell tanulni, és amit élethivatásszerűen kell csinálni), illetve az is igaz, hogy ügyvédjelöltként rengeteg munkáért viszonylag kevés fizetést kapsz. Viszont - ha jó helyen vagy - az fogja megalapozni a későbbi karrieredet.

2020. jún. 22. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!