Beköptem azokat a hallgató/csoporttársaimat (facebook csoportban egyértelmű volt), akik az online zárthelyi dolgozatoknál csaltak, mégsincs lelkiismeret-furdalásom. Miért olyan nehéz megérteni, hogy nem csalni jelentkezünk az egyetemre?
De, hagyhatnád, ha nem lennél ennyire irigy.
Értem én, hogy zavar, értem én, hogy nem érdemlik meg a jó jegyet, de ártottak neked ők valaha bármit?
Én nem tudok puskázni, a barátaim meg igen. És mégsem köpöm be, miért tenném, mit fáj az nekem?
Szerintem gyökérség, ne haragudj. Ez az én meglátásom, ha már így megkérdezted.
Éretlen vagy még az egyetemhez. Ez nem egy verseny, itt mindenki a maga dolgával foglalkozik, mert tudja, hogy a saját jövője múlik rajta. Ha csalnak, akkor hadd csaljanak, majd a saját hibájukon tanulnak, mert pl. későbbi, ráépülő tárgynál visszaköszön a hiányzó tudás. Örülnél inkább, hogy neked sikerült felkészülnöd, minek foglalkozol más dolgával? A tanárok is tudják, hogy a diákok csalnak, de itt már felnőttek tanulnak, tehát mindenki maga döntse el, kockáztat-e, megéri-e neki ez.
Ne csodálkozz, ha kiderül a dolog, és senkitől nem kapsz segítséget a fennmaradó egyetemi éveid alatt. Ami jó nagy érvágás, mert kapcsolatok nélkül elég nehéz idők elé nézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!