Tanár szabhat egyéni tarifát az érettségi javítására? Mondhatja hogy nem javítja csak (pl) 5000 ft/dolgozatért?
megteheti ezt egy középiskolai tanár? Hogy azt mondja nem javít semmit, csak akkor ha az iskola megadja neki az általa megszabott egyéni összeget a dolgozatokért?
És mivel egyedüli szakos tanár az iskolában nem olyan egyszerű hogy kirúgjuk és átadjuk másnak a dolgozatokat mert kinek adnák át.
Nem teheti meg, mert ez beletartozik a munkaköri leírásába. Bolti eladóként se kötheted ki, hogy te a "C" sort nem vagy hajlandó feltölteni, csak az összes többit.
Ha nem csinálja meg a munkáját, akkor megszegi a munkaszerződést, aminek komolyabb következményei is lehetnek, minthogy kirúgják. (pl. fizetnie kell)
"Nem teheti meg."
Megteheti-nem teheti, ez őt nem érdekli. Megtette. de iure vs de facto mondaná a jogász.
Lopni sincs jogom, de a tolvajt ez nem érdekli, attól még lop.
Ez a tanár is maximálisan tisztában van vele, hogy ő adott szakosként egyedül van a suliban más nincs, a feladatot senkinek se tudják átadni így ha ő nem vállalja akkor anyni. Új tanárt így május végén nem találnak úgyse így a suli mit tehet semmit.
Fenyegethet fegyelmit adhat de attól még a dolgozatok nem lesznek kijavítva-és ezt a suli is tudja.
Meg fogja kapni a tanár amit akar.
Tudod ha egy süllyedő hajón ülsz és azt mondják a mentőcsónakba az összes értéked átadása után ülhetsz be, akkor nem vagy abban a helyzetben hogy alkudozz. Megadod amit kérnek, mert ha nem te szívod meg jobban.
Itt van ez a tanár is-ki lehet rúgni. Na és akkor dolgozatot ki javít? Akkor ellehetetlenül az érettségi. Ki szív nagyobbat?
De a kérdésed az volt, megteheti-e.
A többi csak magyarázat, azzal meg mi most mit kezdjünk!?
"De a kérdésed az volt, megteheti-e."
Így van. És nem teheti meg? Hát? Megtette.
Akkor megteheti ha megtette?
Nem teheti meg.
Megtette? Igen.
Érdekel minket? NEM.
Tehát akkor oda lyukadunk ki hogy ő az okos és mi vagyunk a hülyék.
Én pl 2 osztálynyi érettségit javítok egy fillért nem kapok.
Ő meg 1 töredék osztályt, és kap 5000 / dolgozat.
Akkor itt ő az okos mi meg (suli) a hülye.
Apró különbség hogy én helyettem van más azonos szakos így ha én nem csinálom engem tényleg kivághatnak mert van helyettesem.
Neki nincs.
"Miért nem jelentősek az igazgatónak?"
nem jelentősek ? ki /mi nem jelentős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!