A jelenlegi félév bele fog számítani az állami támogatásba?
Marad ugyan annyi (képzésidő*1,5)-eddig felhasznált állami félévek, vagy a távoktatás miatt hozzáadnak egyet?
Az utóbbit tartanám fairnek, ugyanis én nem erre az oktatási formára írtam alá az állami támogatást.
Felvi > Munkarendek:
"Nappali képzés (N)
Az adott szak képzési és kimeneti követelményében meghatározott teljes óraszámban folytatott képzés, amelyben a képzés félévenként legalább háromszáz tanórából áll, illetve amelyet heti öt napból álló tanítási hét keretében, a munkanapokon kell megszervezni. Ez utóbbi rendelkezéstől a felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatának egyetértésével el lehet térni."
Melyik része nem teljesül? (Egyébként megértelek, nekem is baromi nehéz otthon tanulni, jobb lett volna órákra járni.. :|) Egyébként ebben a definícióban benne van az is hogy az egyetemek bármit megtehetnek, úgyhogy esélyed nincs jogi kiskaput használni ellenük.
#11 voltam
Persze, hogy megtehetnek bármit. De a kormány is, ergo nyugodtan kivehetne egy félévet a hallgatóknak a költségvetésből.
A legalább 300 tanóra nem teljesül nálunk. 9 tantárgy, heti 1 konzi mindegyikből. 14 hét alatt ez 126.
Nekem sem volt meg most a 300 óra... Alig tudtam felvenni tárgyakat, mert elbuktam az előkövetelményeket. Viszont ettől függetlenül nappali van a diákomon. Te használod a kedvezményeket, amivel ez jár (pl diákbérlet), ennek pedig megvan az ára. Az állam meg fizeti, ha itthon maradsz.. Vagy kezdesz kilógni a 12ből?
(#11-13)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!