Ha az emelt matek érettséginél az egyik feladat b részénél nem a megadott megoldókulcsok alapján jött ki az eredmény a megadható 12 pontból mennyit adnak?
Figyelt kérdés
2020. máj. 13. 11:31
1/4 anonim válasza:
Elvileg a teljes pontszámot meg kell, hogy kapd, ha jó a számításod. Gyakorlatilag nekem régebben emelt kémián csak addig értékelték, amíg egyezett a megoldókulccsal:( Fellebbeztem, de nem adták meg, ma sem értem miért, én úgy csináltam, ahogy a tanáromtól tanultam, és ki is jött az eredmény. Elvileg ilyennek nem lenne szabad előfordulnia, velem mégis megesett, remélem, a te esetedben normálisak lesznek! Sok sikert!
2/4 anonim válasza:
Ha matematikailag jó és logikus az indoklásod, akkor megkapod a maximális pontot, hiszen egy matekpéldát sokféleképpen meg lehet oldani.
3/4 anonim válasza:
Ha már emelt matekból érettségiztél/akarsz érettségizni, akkor valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy egy feladat egy rakat módon megoldható, te pedig nem vagy gondolatolvasó, hogy tudd, hogy a megoldókulcs szerkesztője miket rakott bele (ha meg így lenne, akkor nem lenne sok értelme az érettséginek). A megoldókulcsba a rakat lehetőség közül a legvalószínűbb megoldásokat írják bele (tehát amikkel jó eséllyel számolnak majd az érettségizők), de előfordulhat, hogy valakik egy x-edik megoldást írnak le, ami nincs benne. Értelemszerűen ha a levezetésben nincs hiba, az is teljes értékű megoldás.
4/4 anonim válasza:
Ha a levezetés jó és papíron van hogy hogy kaptad meg akkor általában megadják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!