Vannak magyar iskolákban olyan lehetőségek, hogy magasabb szinten lehessen tanulni tantárgyakat?
Ismerek EGY iskolát, ahol lehet IB programra beiratkozni, az se egész gimnáziumban, csak 11. osztálytól. Attól tekintsünk el, hogy például olyan osztályba jársz (mondjuk matek-fizika, vagy biológia-kémia).
Külföldön láttam edig csak ilyet, AP, Honors, College courses, stb formában. Ilyen lehetséges Magyarországon?
#3-as vagyok
Mo-n összesen 7 gimnáziumban lehet IB-t tenni, de mivel a vizsgák nyelve nem magyar (legtöbbször angol), ezért csak kéttannyelvű iskolákról lehet szó.
Visszatérve pedig, saját személyes tapasztalatok alapján, a világ legjobb egyetemei (Oxford, Cambridge stb.) semmibe veszik a magyar érettségit, azzal oda csak úgy lehet bekerülni, hogy diákolimpiai versenyeredményekkel mellette. De úgy tűnik az IB lehetősége is csak a kiváltságosoknak adatik meg, nehogy mindenki elmenjen. De ez nem jelenti, azt, hogy akinek se Fazekas, se IB nem adatik meg az nem olyan jó, mint a kiváltságosok. (Személyes tapasztalat!)
Én egy olyan gimnáziumban láttam IB programot (11.-től lehet elkezdeni), ami nem kéttannyelvű, viszont nehéz bejutni sajnos.
Külföldön szeretnék továbbtanulni, úgyhogy végülis nekem ez nagyon jól jönne, de Mo. sajnos nem igazán szolgál ilyen lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!