Ha ilyen sok óra van, akkor miért nem vonják vissza a heti 5 testnevelés órát?
Miért pont abból van a legtöbb óra alapjáraton, aki a amúgy a legkevésbé fontos? Sporttagozatos gimiben ennek van értelme, máshol nem szerintem.
Szóval gimiben ne ez legyen már a legfontosabb. Ha 9-10 osztályokban csak heti 1 lenne, akkor azzal már heti 4 óra minusz.
Ha pedig 11-12-ben nem lenne, akkor heti 5 órát meg is spóroltunk.
Szóval akinek 35 órája van egy héten (tegyük fel faktokkal) annak már csak 30 órája lenne.
Nem arról beszélek, hogy a pl. heti 35 órából vonjuk ki a heti 5 tesit és rakjunk be helyette 5 másik órát, hanem alapjában véve elég lenne a heti 30-32 óra maximum.
Szóval ugye a heti alapórák sem tesznek ki keveset, és mivel mindenki aki akar valamit 2 faktot beválaszt, ami így is rádob az alapóraszámokra. Minek emellé még a heti 5 tesi? Ennek semmi értelme, csak időpocsékolás.
11-12 már úgyis faktos évek. Ott már orientálódsz afelé, ami érdekel. (pl. matematika & fizika fakt vagy biosz & kémia fakt vagy töri & magyar fakt.)
12. meg amúgyis sűrű, mert egyrészt ott a szalagavató, évzáró, ballagás, ezekre mind készülni kell. Plusz csak április végéig van tanítás, vagyis 36 hét helyett csak 30 hetet tanultok utolsó évben és ugye még ismételni is kell folyamatosan.
Minek ez a sok hülyeség?
A mostani NAT 2020 is érdekes. Szóval a bioszból és a fizikából csináltak 2 éves tantárgyat...ugyanazok lesznek szinte, mint a földrajz és a kémia. Nem mondom, nem mindenkit érdekelhetnek ezek a tantárgyak fakt-emelt szinten, de könyörgöm, a tananyag lassan olyan, mint egy mezei gimiben. Szinte már semmi nem marad a középszintre legalábbis.
De nyugtassatok meg. Az emelt szint megmarad ugyanolyannak? Furán hangzik, de szeretnék én is legalább annyit tanulni, mint akik előttem végeztek. Ugye azt nem fogják csonkítani?
#1 vagyok
#3 lehet van olyan gimi is, nem tudom. Amiket annó én néztem ott mind 5 tesi volt. De a legtöbb helyen 3 tesi van nap közben, és még kettő utolsó órában. Ez azért van, mert aki sportol egyesületben, annak kell vinnie igazolást, és akkor nem kell, csak heti 3 tesin ott lennie
" ott a szalagavató, évzáró, ballagás, ezekre mind készülni kell."
Soha életedben nem lesz olyan rohadt könnyű dolgod, mint utolsó évben gimiben. Ezekre meg nem készülni kell, ezek bulik.
A heti 5 tesi meg azért van, hogy fél évvel tovább élj, mert enélkül még heti 5 órát se állna fel a többség a székből.
Nem a heti 5 tesit kell csökkenteni, hanem emelném a bioszt is heti 5-re, hogy ne szülessen a gyakorin ilyen hülye kérdés.
"Miért pont abból van a legtöbb óra alapjáraton, aki a amúgy a legkevésbé fontos? Sporttagozatos gimiben ennek van értelme, máshol nem szerintem."
szerinted a legkevésbé fontos, valójában meg az tart életben
sporttagozatosban amúgy is mozognak eleget, ezért éppen a nem sporttagozatos iskolákban fontos, hogy meg legyenek mozgatva a diákok, mégpedig nap mint nap
hogy ne haljanak meg idő előtt, hogy ne hízzanak el, hogy jól működjön a szívük, a vérkeringésük, az egész szervezetük, stb.
"akinek 35 órája van egy héten (tegyük fel faktokkal)"
Az akár le is adhatja a faktjait, hiszen azok csak fakultatívak, nem kötelezőek. De az egészségére akkor is szüksége lesz, ha nem akar továbbtanulni, ezért a mindennapos tesi akkor is kell neki.
"Nem a heti 5 tesit kell csökkenteni, hanem emelném a bioszt is heti 5-re, hogy ne szülessen a gyakorin ilyen hülye kérdés."
:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!