Tudnátok írni olyan spanyol szakos gimiket, ahol elsajátítható legalább középfokon a nyelv?
Ha már Szeged, akkor inkább a Tömörkény két-tannyelvűt mondanám. Én ott végeztem, ha van kérdésed, tudok válaszolni. A középfokot vidáman eléred végzésre, az érettségihez felsőfokú nyelvvizsgát is kapsz. Hogy a tudás mennyire lesz ténylegesen felsőfokú, az más kérdés, de a papír meglesz. Nem annyira "elit", mint a Radnóti, de az osztályunkból nálunk is mindenkit felvettek oda, ahova tovább akart tanulni, úgyhogy nem éreztük semmiben hiányát annak, hogy nem egy versenyistállóba járunk.
Ha az az elsődleges cél, hogy a nyelvet megtanuld, mindenképpen két-tannyelvűt javasolnék. A jelenlegi helyzetet nem ismerem, mikor én jártam oda, akkor országosan 7 középiskolában volt spanyol kéttannyelvű képzés (Pest, Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Veszprém, Kecskemét), tulajdonképpen rosszul nem dönthetsz egyikkel se.
Köszi a válaszokat:) Utánanéztem mindkét sulinak egy kicsit jobban. A miskolci tényleg elég keménynek tűnik, talán az egyik legkomolyabbnak is amit eddig néztem. A Tömörkénynél viszont kicsit meglepődtem, hogy nem láttam az angol nyelvet, mint tantárgy. Ha ez másképp van légyszi jelezzétek :/
Mivel javarészt ahol jónak tűnik a suli, ott két-tannyelvű oktatás folyik, így kicsit félek attól, hogy nehéz lesz azt az X tantárgyat spanyolul tanulni...Ha ezzel kapcsolatban is tudnátok segíteni, nagyon megköszönném.
Természetesen a Tömörkényben is van angol nyelv, a második idegen nyelv (talán heti 3 órában?) az volt. Kezdő vagy haladó szintről.
Nem egyszerű, ezt kár lenne tagadni, de nem is kell félni tőle. Meglepően gyorsan rááll az ember. Annyi a titka, hogy folyamatosan foglalkozni kell az adott nyelvvel, különben nagyon megnehezíted a dolgod. De messze nem arról van szó, hogy napi 8-10 órákat kell otthon tanulnod, hogy egyáltalán megértsd, miről beszélnek a tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!