Melyik szak áll a legszorosabb kapcsolatban a statisztika-kombinatorika-valószínűségszámítás vonallal egyetemen?
Data Science, Machine Learning, Statistics Major. Ja, hogy ezek külföldön vannak csak, mivel itthon kőbaltával készülünk az űrkorszakra...
Itthon a programtervező informatikus vagy informatikus mérnök a te barátod, és szakosodj machine learningre (gépi tanulás). 100% statisztika.
Vagy pedig gazdaság- és pénzügy-matematikai elemző, vagy alkalmazott közgazdaságtan, vagy csak sima matek és rá biztosítási matek, vagy megintcsak data science (állítólag indul jövőre a Corvinuson Data Science mesterszak) vagy például Survey Statisztika.
De általában véve a Data Science (adattudomány), Machine Learning (gépi tanulás), Artificial Intelligence (same in English), illetve a hardcore közgazdaságtan a te barátaid.
Akkor olyan remek ötletem van még, hogy a marketing is egyre jobban elstatisztikásodik, de emellett még kreatív is meg humán is. Magyarországon a Survey statisztika és adatanalitika mesterszak (ELTE) a szociológusok mellett kifejezetten a marketing alapképzéseseket célozza be, az átkos nyugaton pedig már vannak olyan mesterszakok, hogy Data Science and Marketing Analytics. [link]
(Én magam marketing alapszakról tanulok most machine learninget, ez is jó párosítás.)
A számvitel-könyvelést én is untam mint állat... :D Szerencsére a közgazdaságtan nagyon szerteágazó terület, és vannak olyan területek, amelyeknek semmi köze nincs a könyveléshez. Én profi közgazdász vagyok, de még soha életemben nem csináltam meg a saját adóbevallásom, egyszerűen nem vagyok hajlandó megtanulni, hogyan kell. :D
A szociológia szuper szak, mega like <3 de azért eléggé behatárolod magad vele, sajnos előítéletek sújtják... de a károli szociológián van Big Data szakirány, és szerintem poén egy ilyen szociológia alapszak + survey statisztika és adat analitika mesterszak. A zökkenőmentes út még mindig valamilyen informatika vagy közgazdasági alapszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!