Szerintetek ebbe a tanévben még lessz iskola?
Most minden ország hirtelen a nagy újraindításról beszél.. De szerintem ez akkora hülyeség nem.. Nem azért mert nem akarok iskolába menni de ez lenne a legnagyobb hiba amit csinálhatnak ki tudja mikor jön a járvány tetőfoka és most ki nyitni az iskolákat? Ahol több száz gyerek tömörül?
Nekem van egy szívbeteg apám, gyenge immunrendszerrel én nem fogom kockáztatni az egészségét.. Nem érdekel, bukjak meg de én nem fogok be menni ha újra indul.

Érdemes megnézni és értelmezni a két órás videót, a portfólió oldalán fent van. Én még csak átfutottam, a következő dolgok benne vannak.
Az átfertőződési rátát 1,3 alatt akarják tartani (jelenleg egy alá van letolva), mert 1,3-nál már szeptemberre (!) több ágy és lélegeztető kellene, mint ami most van.
Ezen felül van egy grafikon az előadásban, ami az egyes intézkedések hatásait mutatta be. Iskolabezárás + erős korlátozások 0,8, iskolabezárás + közepes korlátozás 1,3, iskolabezárás + enyhe korlátozás talán 1,5, egy kicsit nagyobb szám. Mivel 1,2 körül szeretnék tartani a rátát, egyértelmű szerintem, mi várható.
Egy fél mondatot találtam a portfólió cikkében az iskoláról, ott annyit írtak, hogy az alsósok iskolába engedése másfél hónap után nem okozna plusz átfertőződést, ezt még az eredeti előadásban meg kell találni, nem mindegy, pontosan mi és hogyan hangzott el.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!