Vélemények a Pannon Egyetem Villamosmérnöki alapképzéséről?
Főleg azok tapasztalatai érdekelnének akik itt tanultak vagy ismernek ilyet. De bárki véleményére kíváncsi vagyok.
Képzés színvonala, nehézsége, elhelyezkedési lehetőségek, ilyesmi. Mennyire jellemző hogy valaki a tanterv szerinti 7 félév alatt el tudja végezni? Duális képzésben mennyire ajánlott nekiállni (tekintve hogy így a vizsgaidőszak zsúfoltabb)?
Köszi mindenkinek.
"Manapság majdnem mindegy melyik egyetemre jársz mérnöki szakon"
Hát, én nem jártam végig mindegyiket. :) De így kívülről az a véleményem, hogy egyik sem tudott elszabadulni a régi énjétől. Amit főiskolaként műveltek, az erősen benne van a mai képzésben is. Így például a pécsi az inkább épületvillamosságosdis, a Kandó meg inkább energiás.
A veszprémiről meg nekem nem ugrik be semmi - ez nyilván az én hiányosságom. A honlap alapján az elektronika, automatizálás szó virít ki. De egy (általam) sosem hallott intézmény (bocs, Veszprém) esetén a színvonalat az ott levő egyéniségek szabják meg.
Ők ezt írják: A végzett hallgatóink kiválóan helytállnak, amit a partnerektől kapott visszajelzések egyértelműen igazolnak: Valeo Auto-Electric Magyarország Kft., Balluff Elektronika Kft., Visteon Hungary Kft., Continental Automotive Hungary Kft., Bourns Kft., Robert Bosch Kft., CoreCom SI Kft.
Meg: Hallgatóink szerteágazó területeken tudnak elhelyezkedni: elektronikai fejlesztőmérnök, szoftverfejlesztő mérnök, minőségbiztosítási mérnök, tesztmérnök, gyártástámogató mérnök stb.
A veszprémi lap meg pláne ezt írja: A Pannon Egyetemen (PE) óriási a szellemi potenciál, különösen az energetika és az informatika terén. Az intézmény e területeknek a tudományos központjává vált. Igaz, úgy folytatja, hogy: Mindezt dr. Friedler Ferenc, a PE rektora jelentette ki az intézmény legújabb sikeres pályázati projektjének nyitórendezvényét megelőző sajtótájékoztatón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!