Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan tudnám gyakorolni...

Hogyan tudnám gyakorolni angol érettségire a nyelvtani részt?

Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy gyakorolni kell, de van az egyik feladat amelyikbe egy szót kell beírni és nincsenek megadva a szavak és fogalmam sincs, hogyan tudnám jobban csinálni, mert többször volt hogy semennyi pontot nem értem el és ez eléggé gáz. Szóval aki tudja, hogyan kell ezt a feladatot helyesen megoldani az segítsen kérem.
2020. ápr. 22. 07:57
 1/2 anonim ***** válasza:
51%
KEress a neten régebbi hasonló feladatokat, csináld meg és utána nézd meg a megoldást.
2020. ápr. 22. 09:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én anno rengeteget olvastam. Míg fiatalabb voltam, képregényeket, mikor már jobban ment, rendes könyveket. Szerintem normálisan nyelvet tanulni így lehet, ha valakinek 0 affinitása van az egészhez alapjáraton. Nekem az van. De a képregények pl. azért voltak jók, mert rövid tömör mondatok a jellemzőek, amiket ha nem értesz, könnyen ki tudsz guglizni, és a kép és a már megértett részekből ki tudod következtetni, mi lehet oda írva, ha hülyeséget is ír a fordító. Így könnyű szószerkezeteket tanulni, amik mivel azért a képregények többsége nem túl velős, gyakran ismetlődnek, és megmaradnak a fejedben. Utána már csak ránézel egy mondatra, és ki tudod találni, mi passzolna oda leginkább.

A könyvek ugyanez, csak ott már szebb kifejezéseket tudsz összeszedni, és választékosabban tudsz majd beszélni. Vagy írni.

Erre gondolom már nincs időd, szóval maradj a feladatok oldásánál, és olvasd el az összes cikket ami az angol könyvedben van, mert valószínűleg hasonló nehézségű feladatokat várnak majd el tőled.

Ez az írj be magadtól egy szót nem kifejezetten nyelvtani kérdés, hanem a szókincsedet teszteli, így külön nyelvtani szabályok magolásával nem biztos, hogy célt érsz.

Sok sikert a vizsgához.

2020. ápr. 26. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!