Szerintetek ebben a félévben kinyitnak még az egyetemek?
Pl. a vizsgaidőszakra, úgy ahogy az érettségiket is megtarták május elején.
Szerintem nem lenne túl szerencsés ötlet...
Egyrészt a kolisokkal rendesen kicsesznének, illetve azokkal akik messzebbről járnak be, esetleg hazaköltöztek vidékre, felmondták az bérleményt (lakást, szobát).
Másrészt egy Bp-i, vagy nagyobb vidéki egyetemre elég sok helyről érkeznek a diákok, akik jobb híján tömegközlekednek busszal, vonattal ami jelenleg szintén nem túl szerencsés.
Arról már ne is beszéljük, hogy 50-100 ember berakni egy terembe...vagy itt is 10-esével mehetnének a vizsgák.
Esetleg, ha valakinek vannak konkrét infói egyetemekről az is jöhet, az egyetem megjelölésével.
Hacsak nem jön egy rendelet az ellenkezőjéről, iskolalátogatási tilalom van, tehát ha akarnak sem nyithatnak ki. Persze elképzelhető hogy a Kormány hoz valamit erre vonatkozóan, de tekintve hogy alig két hét van az érettségi kezdete és a vizsgaidőszak kezdete között, nem fognak ezzel foglalkozni. Két hét alatt nem lehet úgy megszervezni a vizsgaidőszakot hogy hirtelen megint bejárós lesz online helyett. Lehetséges, hogy csupán könnyítés szempontjából ideiglenesen feloldják a korlátozást, de kétlem hogy sok egyetem élne vele, maximum ahol gyakorlati vizsga van.
ELTE ÁJTK, már berendezkedtek az online vizsgáztatásra, és nem is tolják el, rendesen eredetileg megrendezett időpontokban lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!