Mindenkinek csak az írásbelijét veszik figyelembe?
Sziasztok!
Szóval az merült fel bennem, hogy azok, akik újrapróbálják az érettségit, ők vihetik azt a százalékot, amit szóbelivel együtt szereztek? (Közepeknél, meg akár emelteknél is, ha valaki októberben már megírt mindent) Általában az ember szóbelivel felhúzza a jegyét, de ez nem lenne igazságos a mostani végzősökkel szemben, akiknek ugye erre nem lesz lehetőségük, vagy akkor mindenkinek csak az írásbeli eredményét veszik figyelembe? Szerintetek?
Köszönöm a válaszokat!
Az egész koronavírus nem igazságos. Pl. jó és rossz embereket válogatás nélkül öl meg vagy juttat anyagi csődbe.
Ezen belül az érettségi sem igazságos. Olyan, amilyen most lehet.
#6 igen, valószínűleg sok ember javított. Belőlem leginkább a keserűség beszél, mert én egy elég jól sikerült 91 illetve egy 85 %-os érettségit követően rontottam 3 illetve 5%-ot, amivel sajnos lemaradtam az álomegyetemről. A saját tapasztalatomról írtam. Nagyon sok munkám volt abban, hogy a szóbeli érettségim (is) a lehető legjobban sikerüljön, én pedig nagyon jónak éreztem, mégis csökkentek a százalékaim. Amikor már úgyis mindegy volt, feltettem a tanáromnak a kérdést, hogy mi alapján vont le pontokat, azt a választ kaptam, hogy nem tudja megmondani, egyszerűen csak hiányolt valamit a feleletemből, de egyébként tökéletes volt. Míg másnak, aki sokkal gyengébb feleletet adott elő, amit a teremben ülve én is végighallgattam, magasabb pontszámot adott, attól függetlenül, hogy sok hibát vétett és két kérdésre is azt a választ adta, hogy nem tudom. Ha az én feleletemből hiányolt valamit a tanárom, tőlem is megkérdezhette volna, de nekem kérdéseket sem tett fel senki.
Személy szerint a szóbelinél nem tudom, hogy mi alapján adnak pontokat, milyen szempontok játszanak közre, mert mi ezt nem látjuk. Ezért nem tartom igazságosnak.
Pedig a szempontrendszer teljesen nyilvános, bárki megnézheti.
Ott van minden vizsgaleírásnál.
Nincs olyan vizsga ahol ennél többet tudhatnál róla, ennél jobban szabályozva lenne. Az egyetemen pl. semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!