BME vagy Debreceni Egyetem?
Figyelt kérdés
Építészmérnöki szakról lenne szó. Ki mit ajánlana nekem, tapasztalatok stb.. Meg ugye van az msc és a bsc és tegyük fel hogy én Debrecenbe járok ami 3,5 év és utána mi van ? Debrecenben csak azt lehet elvégezni vagy utána még tudok továbbmeni? Nem teljesen értem hogy hogyan működik. Én az msc-s diplomát szeretném megszerezni és így akkor a BME-re kell mennem? Vagy mondjuk ha Debrecenbe járok akkor is mehetek mesterképzésre a 3,5 év után csak annyi hogy máshol folytatom?2020. ápr. 12. 23:02
1/7 anonim válasza:
Maga a szakot nem ajánlanám, de ha marad ez akkor kb mindegy. Első munkahely esetében a bme jobban mutat, de utána már a tapasztalat számít.
2/7 A kérdező kommentje:
A szakot miért nem ajánlanád? Szeretnék minden véleményt összegyűjteni mert több dolog is érdekel.
2020. ápr. 13. 10:37
3/7 anonim válasza:
Szakmában dolgozom rengeteg építő és építész ismerősöm van.
Így utólag én is elszúrtam a választást de szép lassan korrigálok. De tömören kifejtem.
1. Mérnöki területen belül az építőipar sztem fizetésileg a gyengébbek között van.
2. Iparágba kiemelkedő az okosba adott fizetés, nem rendesen bejelentve
3.Valamiért az alacsonyabb pénzért sokkal több idő befektetést várnak el. De persze azt is csak 8 órába jelentik be, és ott sem arra az összegre amit kapsz.
Ismerőseim 80 %-a minimum 10 órát dolgozik.
Szóval ha 8 órában jó és bejelentett fizetést akarsz akkor vannak mérnökként ezerszer értelmesebb iparágak.
4/7 anonim válasza:
De egyébként a mennyitkereselponthu oldalon a felhasználók által írt iparági beszámolókat ajánlom.
Reálisabb mint ilyen felvételis leírások.
5/7 A kérdező kommentje:
Az eszem azt mondja hogy gepeszmernokire menjek a szivem pedig hogy epiteszmernokire. De lehet az eszemre kellesz hallgatni.
2020. ápr. 13. 16:37
6/7 anonim válasza:
Nem akartalak lebeszélni de ezeket érdemes tudni. Ha viszont nem zavar az, hogy jóval többet kell dolgoznod esetlegesen még így is kevesebb juttatásért mint más mérnök társaidnak akkor ne hagyd magad eltántorítani. Én ilyen voltam de pár év alatt nagyon megbántam.
7/7 anonim válasza:
Ha megy a fizika és a matek, akkor mindenképp gépészmérnökire menj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!