Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elítélendő ha csak érdeklődésb...

Elítélendő ha csak érdeklődésből akarok egyetemre menni úgy hogy nem akarok kezdeni semmit a diplomámmal?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 27 éves egyéni vállakozó vagyok, de úgy érzem szeretnék tanulni valami újat. Gyerekkorom óta érdekel a történelem, sokat is olvasok ilyen témákban és gondolkodom rajta, hogy beiratkozok töri szakra az egyetemen mivel ott azért ott mélyebb tudást lehet szerezni. Nem akarok konkrétan történész lenni, csak azért mennék oda mert érdekel. Viszont rossz érzés lenne, hogy gyakorlatilag feleslegesen költeném az adófizetők pénzét meg elvenném a lehetőséget valakitől aki lehet tényleg történész akar lenni. Szerintetek ez elítélendő?

2020. ápr. 8. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mért lenne.Ha van hozzá kedved és lehetőséged tedd amit jónak látsz.Mellesleg milyen vállalkozásod van? Csak kíváncsiság hogy mellette lenne időd egyetemre.
2020. ápr. 8. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem elítélendő, akit miattad nem vesznek fel egyetemre, az ne is menjen oda.
2020. ápr. 8. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha téged felvesznek, akkor nyilván jobban sikerül a felvételi, mint annak, aki (hiába elhivatottabb nálad) de kevesebbet tud. Ráadásul a jövőt sem láthatod előre, még lehetsz pályamódosító. Ne féltsd az adófizetők pénzét, abból neked is jár annyi, mint másoknak.
2020. ápr. 8. 16:39
 4/10 meszike91 ***** válasza:
90%
Az egyetemi hely azoknak jár akik bejutnak.
2020. ápr. 8. 16:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, megnyugtatóak voltak.

#1- több lábon állok de főleg online marketinggel és grafikával foglalkozom

2020. ápr. 8. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy most csak érdeklődésként gondolsz rá, aztán mondjuk 10 év múlva keresel munkát, és találsz egy olyan álláslehetőséget, amihez pont ez a végzettség kell. Sose tudhatod mit hoz a jövő.
2020. ápr. 8. 17:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Alapműveltségben sokat ad attól, hogy nem kapcsolódik a munkádhoz. És az írásodból azt veszem le, hogy erre a szakra te is úgy tekintesz, mint valamiféle hobbi, nem úgy, mintha meg lehetne belőle élni (persze egy-két történész mindig "híresebb", elismertebb lesz, de azért a többség múzeumokban, levéltárakban köt ki minimálbérrel). Ha így vesszük, akkor aki elől elveszed a helyed legalább valami piacképesebbet tanul majd :). Jó ez csak poén :) Sok sikert!
2020. ápr. 8. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a saját vállalkozásban sokat dolgozik az ember, nem lenne időd még egy plusz képzést bevállalni, főleg ha esetleg ott vannak még a gyarekek is. Az egyetemi képzés több mint hobbi.

A szándékod egyébként nem elitélendő, csak nem lesz időd rá.

2020. ápr. 8. 22:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy jöttem egyetemre, hogy semmi motivációm nem volt. Mindig is jó jegyeim voltak minden tárgyból, szóval tudtam, hogy nem vagyok hülye és sok dolog érdekel. De a végezhető munkák nagy része taszít. Az egyetem közben sem lett több ambícióm, de továbbra is jó jegyeim voltak, még a felsőbb évesekkel, tanárokkal is összeismerkedtem, mivel sokaknak tetszettek az ötleteim, esszéim. Az elején nem érdekelt a szak, utána elkezdett azért foglalkoztatni, szóval én még nálad is reménytelenebbül indultam neki. Magamtól viszont sosem jártam semmilyen versenyre, konferenciára, nem beszéltem órán sem, szóval csak úgy elvoltam. Aztán az egyik oktató, a témavezetőm egy barátja megkérdezte, miért van ez így, mondtam, hogy engem érdekel, amit tanulunk, de nem szeretnék se kiemelkedni se dolgozni, szóval csak úgy kíváncsiságból vagyok itt. Szóval szerintem semmi baj vele, ha a tudásodat, látásmódodat szeretnéd kibővíteni, ameddig van esélyed államin maradni. Plusz rengeteg új ismertséget szerezhetsz, aminek nagy része felszínes, de azért akadhatnak kivételek. Új dolgot tanulni sosem elítélendő vagy baj! Ja és azóta MA-s vagyok, gondolkodom a kutatói munkán is, mivel más ötletem tényleg nincs. De ha neked van vállalkozásod akkor is érdemes lehet egy képzést elvégezni, legalább támadhatnak új ötleteid. Ha okos vagy és elég kíváncsi ne sajnáld, hogy elveszed mástól a helyet.
2020. ápr. 9. 18:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Azzal számolj, hogy az érdeklődés nem elég még egy töri szakra sem. Ott is vannak zh-k, beadandók, vizsgák. Ha nappalisra mész, van sok előadás, amire be kell járni, és ott nem feltétlen tudod elsajátítani a tananyagot, szóval otthon is kell még elég sok időt ráfordítani (hacsak nem leveleőzre mész).

Gondold át, hogy a munkád mellett mennyi időt tudnál a tanulásra szánni, mert ha nem teljesítesz egy bizonyos kreditmennyiséget VAGY átlagot, akkor vagy fizetősre raknak át, vagy ki is rúghatnak. És gondolom nem szeretnél egy "hobbira" félévente 300k-t kifizetni (ha áttesznek önköltséges formára, akkor 2 félévre raknak át, nincs olyan hogy 1 félév után visszavesznek államira ha jól teljesítesz megint).

2020. ápr. 10. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!