Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a távoktatás miatt évismétl...

Ha a távoktatás miatt évismétlö lenne a gyerek mert nemtud részt venni, lehet valahol kérvényezni hogy ne legyen az hanem pótvizsgazzon?

Figyelt kérdés

Elég összetett a helyzet.Második osztályos a gyerek, eddig egész jó tanuló volt de most a vírus idején olyan helyen van ahol nincs internet és így elmarad a feladatokkal. Egyedül nevelem nem tehetem meg,hogy otthon maradjak vele mert akkor élhetnènk a családi pótlékból ami tudjuk nem elég semmire.Így dolgoznom kell csak Nemtudom vele mi lesz mert teljesen lemarad 😞

Az osztályfőnöke megértő eddig csak félek ha év végéig ez lesz a helyzet az oktatásban,már hiába megértő meg fog bukni a gyerek.

2020. ápr. 5. 10:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Meg igazából nem érti és én sem tudok neki mit mondani rá,eddig nornalis játékokkal játszott telefon ilyesmi le volt tiltva mert 7 évesnek semmi szüksége rá.

Eddig maguk a tanárok is szidták hogy jaj xy gyereke sosme tanul csak a tableten lóg most meg az a f....a gyerek.Jol at fordult a világ.

Néztem tabletet az kaphato olcsón de sosem használta még én se vagyok egy szgep zseni pedig érettségiztem belőle 😀

2020. ápr. 5. 16:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ha van annyi jegye, akkor le tudják őt osztályozni minden tantárgyból. Nekünk anno 3 jegy kellett, hogy le tudjanak zárni valakit . És akkor nem kellett vizsgára mennie. Egyébként az nem járványhelyzet volt, csak mondom, hogyha valakinek mondjuk csak 2 jegye volt, mert sokat hiányzott, akkor neki még kellett valamivel, valamiből készülnie, valami dolgozat, vagy beadandó, és akkor a tanár őt is le tudhatta osztályozni. Vagy nem tudom, az mennyire reális, hogy telefonon esetleg konzultálsz a többi szülővel, hogy mi a feladat; aztán majd ha lecsengett a járvány, találkoztok, és odaadjátok a tanárnak, vagy könyvtárból elkülditek akár esetleg, ha ezt engedik (???). De ez mondjuk nem jó, mert ilyen többoldalas feladatokat nem állnak neki lediktálni, az egy kicsit költséges telóbeszélgetés lenne talán. Egyébként szerintem ilyen esetekben lehet, hogy engedélyeznék a vizsgát. Amit pl máskor azért tartanak augusztusban, mert a gyerek megbukott, szeirntem ott lehetne osztályozó vizsgát tenni akár. Tehát arra az időszakra szerintem simán lehet, hogy meghirdetnék. Akinek mondjuk tudvalevő, hogy tehát önhibán kívül volt ilyen gondja. Mert még ha telón tudnátok is netezni, még az se ugyanaz, és szerintem talán lehet, hogy az is korlátozott; meg még nagyon apróban lennének a feladatok, és akkor azt úgy lefényképezed mondjuk és akkor MMS-ben , vagy telóról e-mailben elküldeni a tanárnak? De az se annyira jó. Sőt, pláne ha még eleve el se jut a feladat. De mondjuk a magyart azt talán meg tudná csinálni, de mondjuk ilyen csomó hosszú sor matematika feladatokat talán már nem annyira. Nemtom esetleg van-e valami ügyelet az iskolában , hogy betelefonálni, hogy ötöljenek már ki erre valami megoldást, hogy ne kelljen amúgy jóképességű gyerekednek évet ismételnie emiatt a járványos időszak miatt.
2020. ápr. 14. 15:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Osztálytársnál nem tud lenni és tanulni? Apjánál, rokonság, szomszéd, korreptáló egyetemista? Osztályfőnök nem tud neki segíteni hozzá elmenne? Valakinek fizetni segítsen neki és hozzá elvinni. Így nincs ötletem más sajnos.
2020. ápr. 23. 20:02
 14/15 A kérdező kommentje:

13 Nemtudok senkinek fizetni ezért,akkor ennyi erővel ne dolgozzak mert annyiba lenne a felügyelet.

Elvileg ha megoldjuk a feladatokat késve is nem bukik meg.

2020. ápr. 23. 20:05
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kérek elnézést, hogy próbáltam segíteni...
2020. ápr. 23. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!