Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha felvesznek főiskolára, de...

Ha felvesznek főiskolára, de a kollégiumba nem, akkor mivan?

Figyelt kérdés

Még nem esedékes a dolog, csak szeretek előre gondolkodni. Szóval ha mondjuk felvesznek a Nyíregyházi Főiskolára, ahova én eleve úgy jelentkezek, hogy kollégiumba szeretnék menni, de később kiderül, hogy nem vesznek fel(kollégiumba), akkor mivan? 200km-re lakom a sulitól, nem vagyok hátrányos helyzetű, az egy főre jutó jövedelem pedig nem annyira kicsi, hogy attól túl sok plusz pontot elvárhatnék.

Szóval ilyenkor van rá lehetőség, hogy a kollégium függvényében még csúszás nélkül átjelentkezzek másik suliba? Nyilván a felvételi listámon a következőre, ahova felvettek...

Vagy esetleg tudtok valamit a Nyíregyi kollégiumról? Mennyire telített?:)

2010. júl. 26. 14:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A Nyíregyi fősulinak nagyon jó kollégiuma van. Második helyen jelöltem be az intézményt, végül felvettek első helyre, de voltam Nyíregyházán is nyílt napon. Az egész fel van újítva, nagyon modern. Két kollégium van egymás mellett (az egyik valamivel drágább, elitebb), de a sima is nagyon jó. Igazából én sok különbséget nem láttam a kettő között, maximum a szobák méretét. Egy szobában ketten laknak, és két szobának van egy közös fürdője a két szoba közt. Tehát csak 4en osztoztok rajta. Van még bolt, pub szerű szórakozóhely, konditerem, posta, fodrászat, szauna..)

Ismerősöm aki ott tanul (és szintén kolis), azt mondta, hogy felveszik azokat, akik más megyéből jönnek (ugye a rosz közlekedés miatt) Tehát annyira nem lehet telítve.

Itt nézelődhetsz: [link]

2010. júl. 27. 02:53
 12/12 A kérdező kommentje:

Huhh, köszi a kielégítő választ :) Pesti vagyok, remélem ez elég lesz...

Neked sok sikert a tanulmányaidhoz, akárhova is mész :)

2010. júl. 27. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!