Egyébként én a helyedben mentőtisztit választanám. Sőt úgyis volt, hogy azt választom, de mivel nem bírom a mindennapos 6-12 óra hosszás tanulást, maradok a sima ápolóinál :)
2020. márc. 18. 02:49
3/11 anonim válasza:
Azt még megjegyezném, hogy ha kémia és biosz nagyon megy akkor válaszd az oxyológia szakirányt amely egy orvosi egyetem, de ha azt elvégezted dolgozhatsz mentőn mentőorvosként. Sokkal magasabb fizetés, szélesebb lehetőség, jobb munkabeosztás.
2020. márc. 18. 02:51
4/11 anonim válasza:
Külföldön tanár! Pattanj meg az országból, ahogy csak lehet!
2020. márc. 18. 06:53
5/11 anonim válasza:
mentotiszti
arra meg nagyobb szukseg van, meg fontosabb munka, mint a tanari
de barmelyiket valasztod, elore is koszonjuk, ha velunk maradsz, nem lepsz le kylfoldre a penzt hajhaszni!
2020. márc. 18. 07:37
6/11 A kérdező kommentje:
Ezt a kettőt tudnám szívvel lélekkel csinálni, de talán a lelkületemhez jobban passzol a tanári.
Voltam 8 hónapot Ausztriában, de úgy éreztem, hogy az elég is volt. Azóta mindenkinek azt mondom, hogy menjen ki külföldre, lásson világot, de aztán várjuk vissza itthon. :-)
Köszönöm a válaszokat és vigyázzatok magatokra ebben a furcsa helyzetben!
2020. márc. 18. 08:42
7/11 anonim válasza:
Természetesen azt válaszd amit úgy érzel jobban passzol hozzád. Ha ez a tanári akkor azt válaszd egyértelműen. Agyon fizetve sehol sem leszel, de mindkettő szakmában tehetsz érte, hogy magasabb legyen a bérezésed.
2020. márc. 18. 16:01
8/11 anonim válasza:
7-es,ezt hogy érted? Mentőtisztként mit tehet, hogy magasabb legyen a fizetése!? Ha megvan a diplomája, akkor a közalkalmazotti bértábla F kategóriájába besorolják és kész. Várja, hogy teljenek az évek és így lép szépen F1-ből F2-be és így tovább, ennyi. Hiába tanul, hiába végzi kimagaslóan jól a dolgát... Ez ennyiben kimerül mentőtisztként.
2020. márc. 19. 20:26
9/11 anonim válasza:
#8 Mentőtisztként lehet túlórázni azáltal, hogy bevállalsz 24-est vagy ünnepnapokat illetve orvosi rendelőbe is rendelhetsz.
Tanárként pedig szélesebb lehetőség van. A legegyszerűbb, hogy magán úton tanítasz x összegért.
2020. márc. 19. 21:04
10/11 anonim válasza:
A túlórát még megértem, de az sem fizet jól. Viszont jogilag rendben van, nem úgy, mint az ügyelet. Mert bizony mentőtisztként orvosi ügyeleten/rendelőben jogilag nem biztos a háttér. Persze a sürgősségi ügyeletről én is hallottam. Maradjunk annyiban, hogy a tanári pálya kiszámíthatóbb. Az egyéb apróságokról nem is beszélve...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!