Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg hátrányt okoznék...

Tényleg hátrányt okoznék magamnak, ha a Miltonra mennék egyetemre? Nagyon leszólják.

Figyelt kérdés

Bejelöltem felvételiben a Miltont is, és hajlok rá, hogy odamenjek. Csak és kizárólag amiatt jelöltem be, mert a képzést nem indítják máshol levelezőben. (Legalábbis nekem elérhető távolságban).

Vélemények, esetleg tapasztalatok?

2020. márc. 10. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Ehhez tudni kellene, milyen szakra akarsz menni. Ha gazdálkodás és menedzsmentre, akkor nem nagyon ajánlom, mert amúgy is brutál túlképzés van, és a munkáltatók nyilván a nagyobb egyetemeket fogják preferálni. Gazdaságinfo: necces. Ha programozni akarsz, jó ez is. Ha menedzserkedni, akkor inkább BCE vagy BGE. Szociológia: jó ez is. Szabad bölcsészet: jobb, mint ha sehova nem járnál. Közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok: felejtős büfészakok.
2020. márc. 10. 21:35
 2/6 A kérdező kommentje:
szociológiáról lenne szó.
2020. márc. 10. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:
38%
Bufeszak, bufegyetemen? Nyilvan ket kezzel fognak kapkodni utanad amikor diplomad lesz...
2020. márc. 10. 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:
13%
Ha csak arra kell, hogy legyen egy BSc-d (sok helyen kell vmilyen papír, mindegy mi, csak legyen) akkor jó, másképpen nem.
2020. márc. 11. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
96%

Konkrétan itt ülök Európa egyik legnagyobb multi osztályának a stratégiai osztályán, nem mellesleg a cég hivatalos stratégiáját gyártom (én vagyok a felelős érte), és — már megint – piacokat, trendeket elemzek, mint ahogyan elég sokszor, kb a munkaidőm 20%-ában. És akkor én még nem is trendkutató vagyok (itt ülnek mellettem a trendkutatóink is, szám szerint kb 8-an), de a trendkutatóink munkaidejük nagy részében ezt csinálják. Alig megy ki olyan anyag erről az osztályról, amiben ne lenne piackutatás, trendkutatás, fogyasztói magatartás stb. Ehhez képest fikázni a szociológiát olyan, mint étteremben a szakácsot fikázni, hogy nem kell tudni főzni, majd a pincérek megoldják.

A társadalomkutatás az egyik legfontosabb üzleti terület (is), aki ezt fikázza, nem látott még életében szoba-konyha kft-nél nagyobb céget, vagy soha nem engedték az üzleti intelligencia közelébe.

2020. márc. 11. 16:34
 6/6 anonim ***** válasza:
19%

"A társadalomkutatás az egyik legfontosabb üzleti terület (is), aki ezt fikázza, nem látott még életében szoba-konyha kft-nél nagyobb céget, vagy soha nem engedték az üzleti intelligencia közelébe."

Igen, így van. De fel tud venni az ipar többezer szociológust? Nem.

2020. márc. 12. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!