Hiba volt ide jelentkeznem?
Most voltam elsőéves államin, bölcsészkaron. Nem jött be, otthagytam. Jelentkeztem megint, gyógypedagógiára, szintén állami. Úgy voltam vele, hogy ha az utolsó év fizetős lesz (hiszen már elhasználtam két félévet), majd kispórolom valahogy azt a 100-150 ezer Ft-ot/félév, mondjuk diákhitelből vagy valami.
Fel is vettek, erre most nézegetem a suli honlapját, és megláttam, hogy 290.000 Ft egy FÉLÉV! Ennyit sose tudnék kifizetni :(
Ettől teljesen beparáztam (mert már így is "csúszásban" vagyok, és nagyon szeretnék gyógypedagógus lenni, nem is tudom, mi volt az a bölcsészkaros tévelygés).
Közben utánanéztem, gyógypedagógián 8 félév (7 félév + 1 félév terepgyakorlat) az alapképzés, és 3 félév a mesterképzés. Tehát mindent elsőre el kéne végeznem hogy ne csússzak, és még így is maradna 1 félévnyi mesterképzés, amit fizetnem kéne, bár akkor már az alapdiplomával talán találok állást, és kispórolhatom (mesterképzés: 340 ezer/félév).
Hülyeség volt ide jelentkeznem? Nem vagyok rossz képességű tanuló, és elhivatottságom is van a szak iránt, de most nagyon megijedtem, nehéz lesz csúszás nélkül elvégezni, hogy legalább az alapdiplomám meglegyen államilag? :(
A saját hülyeségem veszi el a kedvem az egésztől.
szia
én vagyok a bárczis válaszoló:) egyrészt két szakot kell választani, úgyhogy a tiflo mellé majd kell még valamit találni. érdekes lesz, csak majd az elhelyezkedéssel lehetnek később gondok, bár ez attól is függ, hogy a tiflon belül mi az ami érdekel. az értelmileg akadályozottak tanszék mondja azt, hogy az alapképzés során mindent megtanítottak, így nem tudják, hogy a mesterképzés alatt mit tanítsanak... de mire Te végzel, csak változni fog a dolog. Meg most csak kétfajta mesterképzés indítanak: terápia és integráció. Ha ez a kettő nem érdekel, akkor sincs sok értelme a mesterképzésnek. De még van négy éved, hogy eldöntsd:) Ha van még kérdésed, írj:)
Én még egy szakos vagyok, de úgy tudom, hogy következő évtől már újra kétszakos lesz az egyetem. Dehát ezt sose lehet tudni, majd akkor lesz biztos, ha ott vagy és tényleg két szakot kell választani. Hát igen ez a bárczi szervezése:S:D
Az anatómia csak azért húzós mert szigorú a tanár. Pontosabban mindent visszakér, ami a könyvben van, szóról szóra a legapróbb részletekig. És vannak zh-k évközben, amiket ha nem írsz meg jól, akkor megbuksz, az indexbe bekerül az egyes és utána vizsgázhatsz csak. Egyébként más tárgyból nincs zh, max 1-ből évközben:) Ez a tanárúr 3 tárgyat tanít (anatómia 1-2, fejlődéstan) illetve ha az ért.ak. szakra mész akkor a szakos kórtant is. És van még szakos anatómia is, de az már máshoz tartozik.
A Damiról annyit érdemes tudni, hogy egy általános suli felett van. Leginkább bárczisok járnak oda, így a koli 98%-a lány. Lakóegységek vannak, egy lakóegységben 3 szoba van, egy szoba 3 vagy 4 ágyas, van egy nappali is plusz a konyha. a hűtő kicsi, a tűzhely se nagyobb... egy lakóegységhez egy számítógép tartozik, amihez net is van. de érdemesebb saját gépet vinni, mert egy gépre jut 10-12 ember. Emlékeim szerint 9 szintes a koli, lift van, és ha jól tudom 8000-10000 Ft egy hónap. (én nem vagyok kolis)
Nagyjából ennyi ami szerintem fontos, de kérdezz még bátran:)
Köszi! :))
Az igaz, hogy ez a bizonyos mumustanár épp most megy nyugdíjba? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!