Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hiba volt ide jelentkeznem?

Hiba volt ide jelentkeznem?

Figyelt kérdés

Most voltam elsőéves államin, bölcsészkaron. Nem jött be, otthagytam. Jelentkeztem megint, gyógypedagógiára, szintén állami. Úgy voltam vele, hogy ha az utolsó év fizetős lesz (hiszen már elhasználtam két félévet), majd kispórolom valahogy azt a 100-150 ezer Ft-ot/félév, mondjuk diákhitelből vagy valami.

Fel is vettek, erre most nézegetem a suli honlapját, és megláttam, hogy 290.000 Ft egy FÉLÉV! Ennyit sose tudnék kifizetni :(

Ettől teljesen beparáztam (mert már így is "csúszásban" vagyok, és nagyon szeretnék gyógypedagógus lenni, nem is tudom, mi volt az a bölcsészkaros tévelygés).

Közben utánanéztem, gyógypedagógián 8 félév (7 félév + 1 félév terepgyakorlat) az alapképzés, és 3 félév a mesterképzés. Tehát mindent elsőre el kéne végeznem hogy ne csússzak, és még így is maradna 1 félévnyi mesterképzés, amit fizetnem kéne, bár akkor már az alapdiplomával talán találok állást, és kispórolhatom (mesterképzés: 340 ezer/félév).

Hülyeség volt ide jelentkeznem? Nem vagyok rossz képességű tanuló, és elhivatottságom is van a szak iránt, de most nagyon megijedtem, nehéz lesz csúszás nélkül elvégezni, hogy legalább az alapdiplomám meglegyen államilag? :(

A saját hülyeségem veszi el a kedvem az egésztől.

2010. júl. 24. 21:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem volt hülyeség, ha ehhez van kedved. Előtte mondjuk ezt meg kellett volna gondolni, de szerintem 340 ezer nem olyan vészes, össze lehet spórolni 6 év alatt. :-( Tanulj nagyon jól, pályázd meg az ösztöndíjakat, nyáron menj el dolgozni, suli mellett is ha engedik a lehetőségek és nem lesz gond.
2010. júl. 24. 21:48
 2/15 anonim ***** válasza:
Most lehet, hogy én mondok hülyeséget, de 12 államilag támogatott féléved lehet, nem?
2010. júl. 24. 21:55
 3/15 anonim válasza:
Énis úgy tudom. Hogy 12 félév a támogatott
2010. júl. 24. 21:57
 4/15 anonim ***** válasza:
12 felev az allamilag tamogatott, de 2ot mar elhasznalt, 11 van hatra gyogypedagogian, tehat 1et fizetnie kell. de szerintem orulj neki, hogy csak egyet kell fizetni! igaz az eleg draga, de meg idejeben valtottal legalabb!!
2010. júl. 24. 22:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Igen, 12. De én már elhasználtam 2-t a BTK-n. Szóval nekem már csak 10 van.
2010. júl. 24. 22:06
 6/15 anonim ***** válasza:

szia

én a BGGYK-ra járok. Nos megnyugtatásképpen mondom, hogy nem nehéz csúszás nélkül elvégezni, ráadásul ez az országban a legnehezebb gyp-s suli. Amin csúszni lehet az a pszichológia illetve anatómia. De inkább az anatómia. Ha megvan az elhivatottság és a kitartás + egy kis magolási képesség akkor simán meg tudod csinálni a 8 félév alatt. A mesterképzés csak bizonyos szakirányoknál fontos, így az se biztos, hogy majd meg akarod csinálni ha végeztél. És még valami. A mesterképzést elkezdheted levelezőn is, és ott csak 170 egy félév. Azt könnyebb összespórolni, mint a 340. És levelezőn ugyanolyan szintű az oktatás, mint a nappalin, csak sokkal több otthoni munkával jár.

Nem döntöttél rosszul és miután bekerülsz a suliba, élvezni is fogod, ígérem:)

2010. júl. 24. 23:47
 7/15 anonim ***** válasza:
Jó, de ez akkor is csak 8 félév, neked meg még maradt tíz. Akkor ezzel nincs is gond, nem?
2010. júl. 24. 23:50
 8/15 anonim ***** válasza:
8 félév az alapképzés (7 félév inkább elmélet az utsó félév összefüggő gyakorlat) és 3 félév a mesterképzés, ami 11 félév. Ha mindenképp menni akar mesterre, akkor 1 félévet ki kell fizetnie ígyis-úgyis...
2010. júl. 24. 23:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Ja, bocsánat, így már értem :) Kicsit lassú vagyok már ilyenkor.

Hát akkor viszont még van pár év összegyűjtögetni annak az árát, addig félre lehet tenni ennyit. Szerintem nekem is lesz egy félévem, amit majd ki kell fizetnem, és hát így zsebből nem menne nekem se, de addigra kigazdálkodom az árát.

2010. júl. 25. 00:01
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Aludtam rá egyet, mostmár nyugodtabban szemlélem a dolgot, csak annyira lelkes voltam, hogy gyógypedagógus leszek, és megijesztettek a számok. Mindenképp gyűjteni fogok rá, hisz van még addig pár évem.

Kedves bárczis válaszoló, én is oda fogok járni, melyik szakirányra gondoltál, amikor azt írtad, hogy nem feltétlenül igényel mesterképzést? Engem a tiflopedagógia érdekel nagyon, persze az egyetemre bekerülve még változhat.

2010. júl. 25. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!