Elte-Tátk-ra, szoc vagy társadalmi tanulmányok szakra felvettek, van kérdésetek?
Attól, függ, hogy a mesterszak milyen irányú lesz,mert valljuk be a BA szak nem mélyíti el a tudásodat az adott irányban. Tapasztalatom szerint ez a kar különösen preferált MA és posztgraduális szintjén...
De ha mondasz konkrét szakot megpróbálom vázolni a lehetőségeket.
Szociológiára fogok járni szeptembertől, igaz másoddiploma. Engem is foglalkoztat, hogy milyen módokon kell odatennem magam ezen a szakon, hogy utána kezdhessek vele valamit. Kutatásokban szeretnék részt venni, publikálni, ezekre milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre? (Ezt az egyetemi évek alatt értem.) Elsős szociológusként milyen alapkönyveket kell beszereznem, (Earl Babbie, Andorka, Giddens már van)
és csak úgy általában, ha odajársz, mennyire szereted a szakot. Hóó és mennyire kemény a matek?
*
másoddiplomát úgy értem, hogy második, már rendelkezek egy alapszakos diplomával, amivel jelenleg dolgozok is
Bocsi, hogy mindig visszakérdezek, de:
Írjátok le légyszi, hogy BA vagy MA és a szakot, mert nagyon nem mindegy,pl matek szempontjából sem. Másoddiploma is lehet BA nem?
Én osztatlan szociológiára jártam most pedig BA társadalmi tanulmányok végén járok, ebben tudok infókat leginkább.
A kar honlapján megtalálhatók a leendő tantárgyak, onnan is lehet szemezgetni.
Szia!
Nagyon kedves, hoyg így felajánlod a segítséged. Igaz, én nekem a most őszi félév lesz a második félévem ott, de mivel a tavaszi félévben kezdtem az egészet, kicsit nehezebb volt az egész...
Vannak szakírányok BA társadalmi tanulmányok szakon? Csak mert nem találok semmit..
nemzetközi tanulmányok MA ra lehet jelentkezni társ.tan.BA ról? Van esély szted, hogy felvegyenek rá?
Szia
Itt vannak a mesterszakok:
És persze lehet jelentkezni nemzetközi mesterre is, már fent vannak a felvi honlapján a ponthatárok.
Hát, a BA egy alapozó képzés, szakirányok itt már nincsenek, mint az osztatlan szakokon.
Választott mester szak felkészülés módjai:
-Ha megnézed az ETR tantervét vanak minden mesterszakra felkészítő tárgyak, ezeket el kell végezni
-Felveszed az Internshipet,(ez az utolsó vagy utolsó előtt félévben van, mert sok az előfeltétele) amely keretében féléves gyakorlatot csinálhatsz egy hozzád közel álló területen, ezt a szóbeli felvételén is reklámozhatod, kérhetsz ajánlást is az adott intézménytől
-Szakdolgozatodat a mesterszakohoz erősen kapcsolódva írod, így a felvételi bizottságban nagy valószinűség szerint ott lesz az opponensed és a felkészítő tanárod is, mégsem kell vadidegenek előtt makognod
-Bemagolod a szakdologozatodat, mivel csupán felvételi beszélgetés van a karon az összes mesterszakon, és különös tekintettel ebből kérdeznek majd és természetesen a honlapon megadott kötelező irodalomból
-Nem reklámozzuk, de előny, ha valaki ugyanarról a karról érkezik mester felvételire, ahol a BA-is csinálta, mivel van három éved, hogy pozitív emlékeket kelts a tanárokban és ezáltal maximális pontszámot eszközölj ki tőlük, hiszen rájössz mi egy-egy tanár szakterülete amit rajongásig imád, és fő kedveltetése erről kérdő mondatokat fogalmazni.
Ha van még kérdésed várom, ha személyesebb írhatsz privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!