Egyetem otthagyásánál ilyen esetben vissza kell fizetnem az államilag finanszírozott félévek díjának felét?
Súlyos depresszióval, személyiségzavarral diagnosztizáltak egy évvel ezelőtt, pszichiátrián is töltöttem pár hetet. Ezzel lehetséges mentesülni a visszafizetés alól?
Ennyi infót találtam a mentesüléssel kapcsolatban, ezek az okok, amikkel lehetőség van erre:
három gyermek szülése, megváltozott munkaképesség, tartós betegség, baleset, szülés, kettő vagy több gyermek nevelése, illetve önhibán kívüli, váratlan ok
Beletartozhat a fent említett problèma ezek valamelyikébe?
3-as:
A kezelhető és a gyógyítható között hatalmas különbség van
#4: A személyiségzavarok sokszor tökéletesen gyógyíthatók: megfelelő terápiával a páciens akár teljesen tünetmentessé is válhat, és ez manapság még csak nem is túl ritka! A "gyógyulás" pszichiátriai definíciója egyébként az, ha valaki a hivatalosan nem felel meg már a betegség leírásában szereplő (ún. DSM-5) kritériumoknak. Nagyon káros, különösen a személyiségzavarban szenvedő emberek és környezetük számára, ha olyan tévhitet terjeszt valaki a Neten, hogy a személyiségzavarosoknak nincs esélyük a gyógyulásra. Ez egyszerűen nem igaz, már évtizedek óta teljesen idejétmúlt nézet, hiszen tömegesen hatékonynak bizonyult terápiák léteznek! Aki tud angolul, az megnézheti például ezt a linket a borderline személyiségzavarról, amelyben leírják, hogy a kutatások szerint a páciensek 50%-a teljesen és véglegesen meggyógyul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!