Lesz abból valami, hogy eltörlik a nyelvvizsga kötelezettséget diplomához?
Egy netes portálon olvastam.
Szerintetek?
Azt a hülye kifogást, hogy nem jó az oktatás csak a lusta emberek mondják, igaz, ohgy én elit gimibe jártam, de nálunk az osztály nagy része le tudta tenni a nyelvvizsgát külön tanár nélkül. Lehet, hogy nem a felsőfokot, (csak az idő miatt), de egy vacak középfokot mindenképpen. Pedig a másik csoportnak kb. évente más tanára volt.
Az én angol tanárom - aki nem tartozott a kedvenceim közé - kedvenc mondása a következő volt: Lehet, hogy nem a kút mély, hanem a kötél a rövid.
Meg kellene fontolni azt, hogy bennetek van a hiba, és nem a külső körülményekben. Ennyi nyavalygással már rég le lehetett volna nyelvvizsgázni.
Egyébként megkérdezhetem, milyen fórumról van szó?
Na, jó nagy az értelemzavar itt. Ezért van a Filozófus:
A cél a nyelvtudás. A nyelvtudás pedig szükséglet. A nyelvtudás egy képesség elsajátítása. Ez tény. De. A nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással, ami nagyon hasznos. A statisztika szerint nem nőt százalékos arányban kimutathatóan a nyelvtudás képessége. Indiában miért beszélnek a legutolsó putriban is angolul?
Ha a nyelvtudás, mint képesség nem szerezhető meg a nyelvvizsga által miért kell zsarolással kikényszeríteni? Miért kell egy gazdaságilag kihasználható kis ország állampolgárainak megélhetését ennek a kiszolgáltatott függvényévé tenni? A szükséglet csak az anyaországra vonatkozik. Mi magyarok, autonómok vagyunk. Miért kell egy jogosan, kitartással, erőfeszítéssel megszerzett NEMZETI államvizsgát egy gyarmatosító, kereskedelmi nyelv ismeretéhez kötni? Ha igaz valami akkor a fordítottja is igaz! Miért kell egyedül a viágon csak a magyart nyelvvizsgához kötni. Miért nem kell magyarul is kiírni Londonban az információkat? Budapesten angolul is kiírják , sőt más nyelven is!! Ez a nyelvi és ebből következően a nemzeti holokauszt! Logika, nem?! akkor. Az idegennyelv ismeretére csak azért van szükség, mert a magyar memzetgazdaság 80-85 %-át a külföldi cégek termelik ki. Ha érvényes a kölcsönösség elve akkor a külföldiek is megtanulják a magyar nyelvet. ( Kant mérvadó elve szerint, kérdezzenek csak meg egy Kant szakértőt, a kanti kölcsönösség elvéről!!!!((A tiszta ész kritikája))) A hiteltelen angol font és amerikai dollár a jüannal szemben így akarja az inflációs (angolosoknak kedvezve: felfújt) pénzét a megszorult, kihasználható magyar nemzet gazdaságán keresztül, az IMF hitelén keresztül megerősíteni. Ha az írt ide be aki az átkosban az 1000.-ik diplomáját szerezte be állami pénzen, int Orbán és sokan mások, vagy akik nyelvtanárok és a nyelviskolájukat féltik kívánom nekik, hogy abban a követelményrendszerben részesüljenek amiben most egy mesterképzésesnek kell! ( Hagyjuk a két tannyelvüt és külföldi szülőt, Ismerem) Mit szólnátok, ha a Filozófiát és a Matematikát, olyan szinten kérném számon, ahogy ti a nyelvet? Mert ezt tanultam. Nem a "lájtos ált. művekről" van szó, hanem dokkos szakos órákról:A ki úgy érzi elég kemény mehetünk is a szaktanárhoz!!!!!!!!!!!!! Ha a Magyar nemzetgazdaság fog 80 %-ot termelni megnézem hány nyelviskola lesz. Nem azt mondom , hogy nem kell. De a kenyeremet, a szakmámat ne kössék egy ilyen "numerus clausushoz". Ha valakinek nem tetszik ez a szép, gondolatkövető, anyanyelvünk akkor TAKARODJON innen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!