Milyen szakmát válasszak? Szeretnék eligazodni!
Figyelt kérdés
Nem vettek fel az egyetemen oda ahová legjobban szerettem volna, ezért úgy döntöttem, hogy leteszek majd egy szakmát. A sulit ki is néztem az alábbi választékkal (ami engem is érdekelne): Webmester, Webprogramozó, Informatikai műszerész, Informatikai hálózatépítő/üzemeltető, Marketing és reklámügyintéző, Médiatechnológus, Újságíró. Elsősorban tapasztalatok kellenének, hogy ezek közül melyik keres jól, és melyikkel lehet jól elhelyezkedni egyáltalán, mert nem akarok ott állni egy szakmával a kezemben, de munka nélkül. (később természetesen egyetemre akarok menni, de mivel nem vettek fel, nem ülhetek tétlenül. Mindegyik képzés két éves, emelt szinten, kivéve a Marketingest. Remélem tud valaki segíteni, és van rálátása, netán szakmabeli, mert sokat segítene!2010. júl. 23. 15:07
1/3 anonim válasza:
Az informatikához kötődő szakokkal, ha jó vagy bennük, ami inkább az önképzésen és nem az oktatáson múlik el tudsz helyezkedni Budapesten, a többi szerintem kapcsolat és diploma kérdése.
Az informatika nagyon telített piac, rengeteg a programozó így igen nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy egy esetleges állásinterjún meg tudj felelni, már ha egyátalán szóbaállnak veled diploma nélkül.
2/3 anonim válasza:
Nem írod mit akarsz az egyetemen tanulni.
Mindenképpen olyat válassz ami az egyetemi tanulmányaidhoz kell.
Vagy is ha informatikai szakra mész és tudod mi érdekel jobban belöle akkor inkább arra jelentkezz.
Ezekkel a szakmákkal ugyan annyi esélyed van mint iskola nélkül, mindnehova gyakrolat kell.
3/3 A kérdező kommentje:
Lengyelre akartam menni, persze jó lenne ha a szakma meg a tervem kiegészítené egymást, de szakmán belül nem nagyon szeretnék nyelvészkedni, meg nem is nagyon találtam megfelelőt. Ezért gondolkodok a fentebb felsoroltakban.
2010. júl. 23. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!