Kommunikáció BA után merre tovább?
Sziasztok,
Elvégeztem a kommunikáció és médiatudomány alapszakot, és most azon vacillálok, hogy merre tovább.
Az egyetemi évek alatt sikerült nagyon jó szakmai tapasztalatot szereztem, és úgy látom, hogy ezen a területen inkább ezt figyelik a munkaadók.
(nem, nem a mekiben és nem is az RTL büféjében dolgozom)
Szóval kíváncsiságból kérdem, hogy ti a kommunikáció alap után mit tanulnátok az alábbiak közül?
Mesterképzés
- Kommunikáció és médiatudomány MA (bár félek, hogy csak időpocsékolás lenne, mert csak ugyanazt tanulnám, mint az alapszakon)
- emberi erőforrás tanácsadó MA
- design és művészetmenedzsment MA
- kulturális mediáció MA
alapszak:
- pszichológia
- közösségszervezés
szakirányú:
- új média grafikus
- kulturális menedzser/múzeummenedzsment
Mit gondoltok? Nyitott vagyok más szakokra is...
Amit én gondolok:
Mesterszakok:
Kommédis MA: Nem feltétlen tanulnád ugyanazt, inkább egyfajta tudományos/kutatói útra terelne ez a mester.
HR tanácsadó MA: Ha kifejezetten érdekelne a HR világ, akkor érdemes belevágna. Ha csak azért mennél errr a szakra, mert elfogadjám a kommédia BA-t, akkor fölösleges.
Design.. MA: Erről nem tudok infót adni.
Mediáció MA: Ugyanaz, mint a HR tanácsadónál: csak ha kifejezetten ez érdekel.
Alapszakok
Én egy másik szakot ajánlanék neked, ami egy kicsit nagyobb váltás lenne.
Nemzetközi gazdálkodás BSc.
Ez alapvetően egy gazdaságtudományi alapképzés, viszont remekül tudnád kamatoztatni a kommunikációs és médiás ismereteidet.
Bocsi, a fele lemaradt:
Alapszakok:
Közösségszervezés BA: Andragógia BA helyett indult, szerintem felesleges ezt elvégezni.
Pszicho BA: Ez egyébként jó választás, de nagyon hosszú utad lenne.
Egyrészt a BA semmit nem ér pszicho MA nélkül. Ráadásul a BA+MA sem jelent semmit és az MA utáni szakvizsgákkal is kétséges az elhelyezkedés..
15-20 évet várni, hogy megtérüljön a belefektett pénz és idő.. nem éri meg.
Szóval mint fentebb ajánlottam: Nemzetközi gazdálkodás BSc, ahol a nyelvekre/kommunikációra tudnál ráfeküdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!