Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szükség van e érdemjegyre,...

Szükség van e érdemjegyre, papírokra, nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

Gondolom azzal majdnem mindenki egyet ért, hogy az oktatásunk reformra szorul, hogy ne legyen ez a poroszos magolás, ne legyenek magas óraszámok, ne legyenek házi feladatok se, barátságosabbá, szerethetővé kéne átalakítani az iskolát, hogy ne utálják meg.

Én ezen túl mennék, mert szerintem érdemjegyre és papírokra sincs szükség, hanem inkább arra, hogy az oktatás ne a versengést, teljesítmény kényszert és a nagyobb jóléletet jelentse, hanem a puszta tudást, hogy értelmes, gondolkodó társadalomban éljünk. Ezért szerintem a főiskolai, egyetemei felvételit nem ponthatárokhoz kéne kötni, hanem olyan felvételi rendszer kéne, ahol az ember arról beszél, hogy miért érdekli őt mondjuk az irodalom, történelem, filozófia, esztéta irányzat és, ha azért jelentkezik, mert nagyon érdekli az a szak, akkor felveszik. Mi szükség van arra, hogy a ponthatárokat nézzék? Semmi. Emiatt szerintem nincs szükség érdemjegyre, sőt én fasisztoidnak tartom, és nagyon hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségekhez.

Ha tőlem függne az oktatás megreformálása, akkor megszüntetném a nyelvvizsgát, mivel ezt az egész nyelvvizsga rendszer lehúzónak és élősködőnek tartom. Hagyj döntse el az ember azt, hogy akar e nyelvet tanulni vagy sem, ne az állam kényszerítse az embereket erre. Ja és pofátlanság, hogy a fidesz határidőre tette a nyelvvizsgát és, ha valaki valamennyi időn belül nem teszi le annak fizetnie kell, ez tényleg pofátlanság, már ezért elkéne zavarni a kormányt a fenébe, talán az ellenzékkel együtt hogy mondjuk egy alulról jövő újbalos párt kormányozzon, akik mondjuk tényleg megreformálnák az oktatást és teljesen ingyenessé tennék. Régebben nem volt határhoz kötve, hogy x időn belül végezze el a nyelvvizsgát, ha valaki 10 év múlva akarta, akkor 10 év múlva végezte el és ráadásul az oktatás is ingyen volt. Az oktatás maradjon állami kézbe, de sokkal több pénzt kéne rá fordítani és nem szabadna fizetőssé tenni.

2020. jan. 30. 10:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

" Ha valakinek szenvedés a tanulás, akkor hagyja abba! Csinálja azt amiben örömét leli."

:DDDDDDDDDDDD Hány gyereket is etetsz, ruházol és iskoláztatsz, kedves kérdező? Elárulod nekem? Kíváncsi vagyok, mert én kettőt. Amiről te beszélsz, az egy olyan álomvilág, amiben a 15 évesek élnek, és azok, akik csak álmodoznak ahelyett, hogy körbenéznének. Szabó Péter, Titok, és egyéb "csodálatos" források mellett érdemes gazdasági híreket is olvasni, és olyan pszichológusokat, akik tanultak is, mielőtt beszéltek volna.

2020. jan. 30. 12:36
 12/15 A kérdező kommentje:
Két kérdésem lenne, miért hisztek a versengésbe és az egyenlőtlenségbe? Mert azt látom, hogy nincs saját véleményetek, hanem azt fújjátok, amit mások mondanak, mert valszeg ezt hallottátok a szüleitektől és ezt gondoljátok alap igazságnak. Nem értitek, én azt akarom ezzel mondani, hogy azért lenne fontos az, hogy mindenki felsőoktatásba részesülhet, mert így élnénk egy gondolkodó, értelmes társadalomban. Az ember az embernek ne a farkasa legyen, hanem a barátja. Ezért tartom fontosnak az egyenlőséget és a közösségi értékeket. Miért kell az a felfogás, hogy aki nem akar dolgozni az éljen a híd alatt? Miért kell üldzöni a semmittevést, amikor az ember alapból egy alkotó lény? Nincs olyan, hogy élősködő ember, mert alapjáraton senki se élősködő, de vannak olyan élősködő szervezetek, mint a nyelvvizsga rendszer, amit el kéne tüntetni. Mi a baj azzal, ha valaki még nem akar idegennyelvet tanulni, mi van akkor, ha mondjuk 10 év múlva fogja elkezdeni? Miért jó nektek az, hogy azt nézzétek, hogy mit tett le az asztalra a másik? Ezt nem látjátok gonoszságnak? Nem a teljesítmény kényszeresség a fontos, hanem az, hogy milyen ember a másik.
2020. jan. 30. 20:13
 13/15 A kérdező kommentje:

"Szabó Péter, Titok, és egyéb "csodálatos" források mellett érdemes gazdasági híreket is olvasni, és olyan pszichológusokat, akik tanultak is, mielőtt beszéltek volna."

Most mondtál egy megélhetési trénert és egy hulladék könyvet, pszichológiáról annyit, hogy olvastam a Feldmár András könyveit és egy nagyszerű anarchista gondolkozó, ajánlom mindenkinek, mert ő egy antitréner, nem a hülyíti az emberek agyát, értelmesen ír. Olvassatok Feldmárt, de Szabó Pétert és ilyen Titok féle hulladék könyveket kerüljétek el jó messzire!

2020. jan. 30. 20:16
 14/15 anonim ***** válasza:

El vagy tévedve, ez nem valami erőszakolt vélemény, hanem ez a valóság. Attól még, hogy mindenki diplomát szerezne nem lenne mindenki egyenlő, és de, igen is vannak élősködő emberek. Amúgy meg nem tudom, hogy mit hiszel, miért legyen egyenlő az, aki szarik mindenre, egész nap csak rejszol és nem csinál semmit, csak siránkozik, hogy neki milyen rossz, és az, aki keményen küzd, tanul, dolgozik és ezzel el is ér valamit az életben. Legyen neki a sok áldozat, álmatlan éjszaka stb hiábavaló?

"Miért jó nektek az, hogy azt nézzétek, hogy mit tett le az asztalra a másik? "

Erre remek példa anyukám, aki diplomás, meg 2 nyelvvizsgája is van, 10 éve még is postásként dolgozott, mert máshova nem vették fel (3 kiskorú gyerekkel), még se nézte le senki, szóval ennyit erről a kérdésről.

2020. jan. 30. 21:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, kis kiegészítés a tegnapihoz, letagatta a diplomát és a nyelvvizsgákat, szóval senki se tudta, és erre írtam, hogy senki se nézte le.
2020. jan. 31. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!