Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szükség van e érdemjegyre,...

Szükség van e érdemjegyre, papírokra, nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

Gondolom azzal majdnem mindenki egyet ért, hogy az oktatásunk reformra szorul, hogy ne legyen ez a poroszos magolás, ne legyenek magas óraszámok, ne legyenek házi feladatok se, barátságosabbá, szerethetővé kéne átalakítani az iskolát, hogy ne utálják meg.

Én ezen túl mennék, mert szerintem érdemjegyre és papírokra sincs szükség, hanem inkább arra, hogy az oktatás ne a versengést, teljesítmény kényszert és a nagyobb jóléletet jelentse, hanem a puszta tudást, hogy értelmes, gondolkodó társadalomban éljünk. Ezért szerintem a főiskolai, egyetemei felvételit nem ponthatárokhoz kéne kötni, hanem olyan felvételi rendszer kéne, ahol az ember arról beszél, hogy miért érdekli őt mondjuk az irodalom, történelem, filozófia, esztéta irányzat és, ha azért jelentkezik, mert nagyon érdekli az a szak, akkor felveszik. Mi szükség van arra, hogy a ponthatárokat nézzék? Semmi. Emiatt szerintem nincs szükség érdemjegyre, sőt én fasisztoidnak tartom, és nagyon hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségekhez.

Ha tőlem függne az oktatás megreformálása, akkor megszüntetném a nyelvvizsgát, mivel ezt az egész nyelvvizsga rendszer lehúzónak és élősködőnek tartom. Hagyj döntse el az ember azt, hogy akar e nyelvet tanulni vagy sem, ne az állam kényszerítse az embereket erre. Ja és pofátlanság, hogy a fidesz határidőre tette a nyelvvizsgát és, ha valaki valamennyi időn belül nem teszi le annak fizetnie kell, ez tényleg pofátlanság, már ezért elkéne zavarni a kormányt a fenébe, talán az ellenzékkel együtt hogy mondjuk egy alulról jövő újbalos párt kormányozzon, akik mondjuk tényleg megreformálnák az oktatást és teljesen ingyenessé tennék. Régebben nem volt határhoz kötve, hogy x időn belül végezze el a nyelvvizsgát, ha valaki 10 év múlva akarta, akkor 10 év múlva végezte el és ráadásul az oktatás is ingyen volt. Az oktatás maradjon állami kézbe, de sokkal több pénzt kéne rá fordítani és nem szabadna fizetőssé tenni.

2020. jan. 30. 10:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

A te "módszereddel" még több ostoba, tudatlan ember lenne MO-on.

Szerencsére nem töled függ!

2020. jan. 30. 10:19
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem kell házi feladat, kellenek tisztességes óraszámok, kellenek vizsgák és papírok. Nem emiatt utálják az emberek az iskolát. Én nem hiszem, hogy a szerethetőség azon múlik, hogy mennyire semmit se tanítanak. Egy sokat követelő, erős iskolát is lehet szeretni és egy laza, semmilyent is utálni. Ez nem ezen múlik. Semmi köze az óraszámhoz, vagy a házikhoz.
2020. jan. 30. 10:29
 3/15 anonim ***** válasza:
98%

"Ezért szerintem a főiskolai, egyetemei felvételit nem ponthatárokhoz kéne kötni, hanem olyan felvételi rendszer kéne, ahol az ember arról beszél, hogy miért érdekli őt mondjuk az irodalom, történelem, filozófia, esztéta irányzat és, ha azért jelentkezik, mert nagyon érdekli az a szak, akkor felveszik. Mi szükség van arra, hogy a ponthatárokat nézzék?"

Mert szeretni és vágyni valamire nem elég ahhoz, hogy aztán szakember legyél benne. Minek biosz-kémia emelt egy orvosira? Azért, mert tudni kell alapozni valamire. Az, hogy egy friss érettségis párás szemmel tud mesélni a nagy álomról, hogy ő orvos akar lenni és életeket menteni, semmire se elég, amikor ott lesz előtte több ezer oldalni tanulnivaló és még a gimis részt sem tudja korrektül. Akkor lehet álmodozni, de pofán csap a valóság. Az élet kemény, a tanulás pedig nem buli, hanem MUNKA!

2020. jan. 30. 10:32
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Ha nincsenek pontszámok, mi alapján lehetne objektív rangsort felállítani, hogy az ötszázhetvenhárom jelentkező közül melyik az a 30, akit felvesznek? Nyilván a többség azért jelentkezik oda, mert érdekli a szak, szóval ezt hogy oldanád meg? Pofára válogatni?

A házi feladatot minek törölnéd el? A tanulás alapja a gyakorlás, a gondolkodás, az önálló problénamegoldás.

A nyelvtanulást pláne mi értelme lenne eltörölni? Pláne egy ilyen kis országban, egy kb sehol máshol nem használható anyanyelvvel?

Lényegében egy igazságtalan rendszer alapjait fektetnéd le, ami még kevesebb hasznos tudással látná el az embert mint a jelenlegi rendszer.

2020. jan. 30. 10:40
 5/15 anonim ***** válasza:
96%
Pl a finneknél nagyon laza a rendszer, mégis ott a legerősebb az oktatás. Na ez 100%, hogy Magyarországon nem működne. Nem azt mondom, hogy jó ami van, inkább valami köztes megoldást kéne találni.
2020. jan. 30. 10:58
 6/15 anonim ***** válasza:
31%

csaxólok, hogy a munkahelyeden minden órában, minden nap, minden hónapban "vizsgázol".

És ha nem sikerül, akkor megkapod a felmondást.

Aki nem szocializálódik arra, hogy teljesítenie kell, abból egy kallódó, élhetetlen lény válik.

2020. jan. 30. 11:04
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

"én fasisztoidnak tartom, és nagyon hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségekhez."

Orvos látott már...? :-DDD

2020. jan. 30. 11:05
 8/15 A kérdező kommentje:

A munkának örömnek kéne lennie és nem kényszernek, szar és káros mantra az, hogy szenvedni kell a tanulással meghogy kemény munka, felejtsétek el ezt a baromságot! Ne berögzültségek alapján legyen véleménytek, legyetek rendszer kritikusabbak! Ha valakinek szenvedés a tanulás, akkor hagyja abba! Csinálja azt amiben örömét leli.

A nyelvvizsga sajnos most jelenleg egy szükséges szar, amire egyáltalán nincs szükség. Mi van, ha valaki nem akar külföldre menni, hanem itt szeretne élni, ezért mi a szent szarért kell a nyelvvizsga? Egyik haverom nyelvvizsga nélkül ment ki Angliába és most perfektül beszéli az angolt, tehát nincs értelme a nyelvvizsgának.

Finn oktatás egy jó kiindulópont lenne, hogyha az alapján építenénk ki oktatási reformot. Nem egy embertől hallom azt, hogy itt nem működne. Kérdésem az lenne, hogy miért nem? Ha lenne erre politikai akarat miért ne lehet átimportálni azt az oktatást ide?

Nem válogatni kéne, hogy ki tanuljon tovább, hanem mindenkinek megkéne adni a tovább tanulásra való jogot. Számomra minden ember egyenlő, senkinek se szabadna privilegizált jogokkal élnie, mert mitől lenne az egyik ember jobb a másiknál.

2020. jan. 30. 11:20
 9/15 anonim ***** válasza:
Az hogy egy haverod kiment Angliába és ott megtanulta a nyelvet az dicséretes, de semmilyen bizonyítékot nem szolgáltat arra hogy a nyelvvizsga felesleges lenne. Szerintem ha valaki felsőoktatásba akar menni, akkor legalább tudjon már egy alap szinten angolul. (amit a nyelvvizsga középszintnek hív, de igazából a minimum ahhoz hogy valaki tudjon nagyjából beszélni meg megérteni amit olvas) Az angol nyelv az egész világon ott van, rengeteg dologban hasznos. Nagyon sok területen, akárminek utána akarsz nézni, azt angolul tudod megtenni. Híreket olvasni, videókat nézni kb akármiről. Szinte nélkülözhetetlen a mai világban, pláne ha még tovább is akarsz tanulni, akkor ez egy nagyon belépő szint kellene hogy legyen. Ha valamiért nem megy nagyon az angol vagy nem azt tanultál először, akkor ezt kiválthatod egy másik nyelvvizsgával.
2020. jan. 30. 11:48
 10/15 anonim ***** válasza:
16 éves korodig vagy tanköteles, utána azt csinálsz amit akarsz. Nem szeretsz tanulni? Hagyd ott a sulit. Nem szeretsz dolgozni? Ne dolgozz, max a híd alatt fogsz dekkolni. Észre vettem már én is, hogy a korombeliekben (20 év körüliek) nem akarnak semmit se csinálni, csak ülni és várni, hogy a sült galamb a szájukba repüljön. Amúgy vicces, én a verstanulásokon kívül sose magoltam, hanem elolvastam ami le van írva, és értelmeztem, talán ezen kéne javítani a tanároknak, meg kellene tanítani már alsó tagozatban a gyerekeket tanulni.
2020. jan. 30. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!