Szerintetek melyik a legjobb közgazdaságtan könyv, amiből az alapokat el tudom sajátítani?
Nos, attól függ :D
Ha az elméleti alapokat szeretnéd megérteni bonyolult matematikai modellek nélkül:
Ne ijesszen meg, hogy középiskolásoknak íródott, nagyon jól megérteti, hogy logikailag mi miért van.
Ha valamivel komolyabb könyvet keresel, ami már azért mélyrehatóbban tárgyalja a közgazdaságtant:
Illetve az előttem szóló említette az alábbi könyvet. Én személy szerint ezt annyira nagyon nem ajánlom. Nagyon jó kiegészítő olvasmány az egyetemi tanulmányaid mellé, de ha életedben nem tanultál elméleti gazdaságtant, akkor ez igencsak száraz és elrettentő lesz számodra. Nem beszélve arról, hogy gazdinfón ennyire mélyen nem szokták kérni (legalábbis Szegeden nem):
Én személy szerint Samuelson-Nordhaus könyvét ajánlom, ha érdeklődsz az elméleti közgazdaságtan iránt. Elég vaskos könyv, de emellett érdekes és izgalmas is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!