Ha az első félévem az egyetemen elrontottam (kevés kredit, rossz jegyek), de a következőt feltornázom, akkor nem tesznek át fizetősre, ugye?
Sajnos minden magánéleti szar összejött, és ki is akartam iratkozni, de meggondoltam magam.
Szóval maradhatok államis?
Úgy tudom, hogy egymást követő 2 félév átlagát nézik, hogy úgykell meglennie nemtudom hány kreditnek, meg átlagnak, igaz?
Ha így van, szerintem nem lesz gond a következő félév. Nem a tanulással volt problémám.
A második félév végére kell 36 kredit összesen.
Illetve az első félév súlyozott átlaga + második félév súlyozott átlaga => osztva kettővel - ez meg kell legyen a jogszabály szerint meghatározott, hogy bent maradhass. (általában 2,75 és 3,5 között mozog területenként.)
A súlyozott átlagot úgy számítod, a kreditet megszorzod a jeggyel. Ezeket az értékeket összeadod, és elosztod a teljesített kreditek számával.
A súlyozott átlagba NEM számítanak bele az elégtelenek.
Akkor, ha van emelt érettségid, jelentkezz újra minél előbb.
30+ kreditet nem lehetetlen megcsinálni egyébként. De mi van ha nem jön össze... ?
Júliusban kirak az egyetem, ha nem sikerülne mégse, szeptemberig nem lesz hallgatói jogviszonyod vagy átsorolnak önköltségesre.
Viszont szeptemberben újra beiratkozol, ha felvesznek. Elfogadtatod a tárgyakat, amiket most megcsináltál. és folytatod gond nélkül a tanulmányaidat államilag támogatott szakon.
Ha sikerül a kredit+átlag, egyszerűen nem mész el beiratkozni. Nincs semmi következménye.
Hát figyeljetek. Nálunk (ha jól emlékszem) 2 egymás követő félévben kell meglennie összesen 36 kreditnek. Szabadon választott nélkül 30 vagy 32 megvan. Vagy több. Illetve lehet, hogy ebben a félévben több kredit lesz mint 30-32.
Ha tanulok mint az állat, levizsgázok mindenből, ráadásul jobban, meg van közel 10 kreditem most, akkor nemár, hogy nem jön össze 2 félévben 36+ kredit. Főleg ha szabvált is veszek fel.
De ha tévedek, vagy valamit rosszul tudok, javítsatok ki.
3-as: nem biztos elég az a hármas átlag koránt sem.
Van, ahová majd 3,25 és 3,5-ös fog kelleni! Nagyon figyelmesnek kell lenni, ezekben az átSorosozós időkben :D
Nagyon szak, és karfüggő, hány kreditet tudsz szerezni egy félévben.
mérnökin, orvosin, jogon nem könnyűek a választhatók sem, nemhogy a kötelezők, szakmaiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!