Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik egyetemen jobb a...

Melyik egyetemen jobb a biológia szak? Debreceni egyetem vagy az Elte?

Figyelt kérdés

Kutatni szeretnék és ezért biológia szakon fogok tanulni, de nem tudom eldönteni, hogy melyik egyetemen tanuljak. Miskolci vagyok ezért mindenképpen kolis leszek. Hol jobb a koli és melyik egyetem felszereltebb?

Előre is köszönöm a válaszokat

2020. jan. 14. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
72%
Az ELTE-n egyértelműen jobb a biológia, mint Debrecenben. Az oktatás színvonala is magasabb és a tanárok is nemzetközileg elismertebbek, továbbá korrektebbek is a hallgatókkal. Az Etológia Tanszék az ELTE-n a világ élvonalába tartozik. Ha esetleg a mikrobiológia érdekel leginkább, akkor pedig Szeged még az ELTE-nél is jobban ajánlható. Debrecen csak harmadik a rangsorban Szeged és az ELTE után.
2020. jan. 14. 13:43
 2/3 anonim ***** válasza:
22%
Ha ajánlhatok valamit, én is Szegedet ajánlanám. Molekuláris és neurobiológia nagyon híres itt. A képzés kutya kemény, de színvonalas.
2020. jan. 14. 17:42
 3/3 anonim ***** válasza:
84%

Ne pontozzuk már le a nem a saját egyetemünket ajánlókat :D

Egyébként mindhárom fent említett egyetem jó biológia területén.

Szeged inkább molekuláris biológia, neurobiológia területén, Elte etológia, elméleti (evolúció) biológia területén, esetleg biokémia terén. Debrecenről nem tudok nyilatkozni.

2020. márc. 15. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!