Ha informatikát tanulok szakgimnáziumban, technikummal, úgy, hogy nincsen biológiám, kémiám, mint érettségi tárgyak, hogyan készülhetek fel az orvosira?
Úgy gondolom, ha informatikához kötődsz elsősorban és ezt technikumban is teszed, érdekel, nem feltétlen kell orvosnak menni. Az orvosin jelentős bepótolnivalód lenne, ahogyan magad is említetted. Én azt javasolnám, ezzel az informatikai érdeklődési háttérrel válassz informatikai/programozói, esetleg mérnöki egyetemi képzést.
Napjainkban egyre inkább megnyílvánul az a tény, hogy az orvosi alkalmazásokban a mérnöki, műszaki és informatikai lehetőségek egyre inkább nagyobb hangsúlyt kapnak, és az egészségügy fejlődésében az elkövetkező évtizedekben ennek csak fejlődő tendenciája lesz. Itt lehet gondolni a lézeres szemműtétektől kezdve a biomechanikán át a legkülönbözőbb mozgásszervi problémák megoldására, mind-mind igen komoly mérnöki és informatikai ismeretanyag összehangolását és használatát követeli meg.
A mérnöki és informatikai egyetemi képzésekben is lehet specializálódni orvostechnológiai alkalmazásokra. Ezzel a régi álmod is teljesülhet és jelenlegi szakmádba vág.
Persze a döntés a tied. A fentieket a tapasztalataim alapján írtam. Sok sikert az elképzeléseid megvalósításához!
Ha már nincs tanulói jogviszonyod, akkor nem kell osztályozóznod, tehát mindenképpen akkor érdemes letenni. Kémia helyett, mint biztos jól tudod a fizikát is választhatod, én is azt ajánlanám, mivel a gondolkodásmódodat/szemléletedet jobban fejleszti. Emellett kémiát is tanulj persze, mert hozzá tartozik egy értelmiségi műveltséghez, illetve az egyetemen is tanulsz majd egy kicsit.
Vannak felkészítők, igen, de egyedül is fel lehet rájuk készülni, nagyon sok forrás van a neten, nagyon jó könyvek vannak (Pl. Ennyit kell(ene) tudnod sorozat).
Majd írj, hogyha felvettek!
A bioszt be lehet nyalni egyedül, csak le kell ülni valami jobb emeltes biosz könyvvel, jó sok érettségit kitölteni, a feladattípusokat megismerni és ennyi.
A kémiánál az emeltre egyedül felkészülni azért nem egyszerű, én tuti elmennék tanárhoz, vagy valami felkészítő tanfolyamra.
Szerintem ne add fel!!
Szia!
Szerintem, ha ezt tényleg komolyan gondolod, akkor célszerű lenne keresni egy magántanárt bioszból és kémiából is, aki fel tud készíteni téged az emelt érettségikre, mert bizony azok nem könnyűek.
Vannak különböző felkészítői az orvosi egyetemeknek is, de szerintem ha utolsó alkalommal általánosban tanultál bioszt és kémiát, akkor nem biztos hogy ez a megfelelő hely, ide többnyire gimnazisták mennek, akiknek vannak rendes óráik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!