Közgazdász és pszichológus?
Jelenleg BCE gazdálkodás és menedzsment szakra járok, első éves vagyok. A napokban egyre inkább elkezdett foglalkoztatni a téma, hogy mi lenne ha a következő évben megpróbálnám mellette a pszichoógiát. Mind a kettő iránt érdeklődöm egyébként, talán gazdasági irány felé kicsit jobban de a pszicho is ténylegesen érdekel. A kérdésem az lenne, hogy azon kívül hogy szívesen tanulom és érdekel is, lehet-e belőle később bármi hasznom, hogy mindkét szakot elvégzem? Vagyis ötvözhető-e a kettő szak a későbbi munkám során? Eddig pszicho mesterképzési szakiránynál találtam a munka- és szervezetpszichológiát. Ezen kívül van bármi más lehetőségem? Megérné egyáltalán a kettőt egyszerre tanulnom?
Előre is köszönöm a segítséget.
Nincs olyan, hogy “gazdasági pszichológus munkakör”. A gazdasági pszichológia egy kutatási terület, nem kapcsolódik hozzá közvetlen munkakör.
Viszont a pszichológusok nagyon hasznosak a termékfejlesztés, stratégia és egyéb gazdasági területeken.
Amiről a 2. ír: féligazság. A klasszikus (klinikai) pszichológia valóban más attitűdöt feltételez, mint a menedzsment. De a pszichológiának nem csak ez a segítő ága létezik, hanem van kognitív pszichológia stb. is.
A pszicho levelező hallgatók fele közgazdász nálunk.
Amúgy olvass utána a pszichológiának, mert a tegnapi szigorítás után klinikai szakvizsga nélkül életképtelen lesz kb mindenki
Ha állami helyre be tudsz jutni és képes vagy jól menedzselni az idődet, akkor a legtöbben azt mondanák erre, hogy oké.. de szerintem nem.
A pszichológia sok időt igényel, ráadásul mesterdiploma nélkül kb. szóba sem állnak veled.
(A mai napig nem tudom felfogni, hogy miért nem osztatlan ez a szak)
A mesterképzés után viszont még ott vannak a kemény zsakvizsgák és így még mindig kétes a jó fizetés és állás megszerzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!