Mit tanulnak manapság a középiskolás diákok informatika órákon?
Én a 90-es évek közepén voltam középiskolás, akkor még részben a Works nevű szövegszerkesztővel ismerkedtünk...
Valamint még a Turbó Pascal programnyelvről is tanultunk egy keveset, cirka fél évig: pl adott szögben kilőtt test pályájának kirajzolása. A fiúk hátul, floppy lemezről még szex képeket is tudtak nézegetni.
Gondolom ezek már mind a multé, és modern dolgokkal foglalkoznak a diákok, pl különféle programnyelvek, excel, word, paint, a linux operációs rendszer érdekességei, vagy még mindig a windows van?
#9 "Computer Science azaz programozás"
Mivan? :D Ezt te sem gondoltad komolyan. Miért írsz ide választ egyáltalán, ha közöd nincs a témához?
Na jó akkor a kötözködők kedvéért. Nem akartam “informatikát” írni a CS fordításaként, hiszen éppen ez a probléma tárgya, hogy mit kellene ezen a címen tanítani. Nem akartam “információtechnológia” vagy “számítógép-tudomány” vagy egyéb okoskodó definíciót se adni, mert azzal se jutunk előrébb. Így annyit írtam, hogy programozás. Kövezzetek meg érte.
Bírom a gyakoris nagyokosokat, megmondó embereket, aki egyből tudni véli, hogy nekem nincs közöm a témához. Idióta.
11-es vagyok szakgimnáziumban. Itt van az órarendem:
Szakmai informatikát tanulok. Aki nem informatikai osztályba jár az Office programcsalád középszintű használatát tanulják: Access, Excel, Powerpoint/HTML, Word. Gépeken Windows van de van olyan iskola ahol Linuxot használnak.
Általában ilyen hülyeségeket, paint, ms office próbálnak tanítani, de mindenki csak netezik.
Egy hülyeség ahogy van az informatika óra.. Úgyis csak magától tanulja meg az ember a programozást, ha érdekli.
Mondom ezt úgy, hogy infós szakközépbe jártam, ugye emelet info óraszám, kb bár ne lett volna inkább kategória.
Egy gimnáziumtól ne várj el Linuxot. Windows kezelése van, meg irodai programok. Hacsak nem mész faktra.
Fakton megy programozás is, és Linux is előfordulhat, de erre nem vennék mérget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!