Tipikusan férfias és keresett szakmák nőknek?
Nemrég kiadták az új OKJ rendszer szakképzéseit. Arra volnék kiváncsi hogy a tipikus férfias melók közül, amik pl. külföldön is keresettek, lásd burkoló, villanyszerelő stb., melyek azok amiket nőként is ellehet végezni. És itt most nem arra vagyok kíváncsi hogy láttatok már nőt 30 kilós zsákokat cipelni, szal ez okés, hanem valami tényleg reálisan elvégezhetőt akármelyik nő által. Tekintve hogy 50 kiló vagyok és 2 üveg üdítőt is nehezen cipelek az autóig. :)
De ha esetleg van még olyan szakma ami "uniszexebb", pl egy labor analitikus, azt is szívesen várom, ha van vele pozitív tapasztalatotok fizetés/elhelyezkedés terén. Diplomám már van, a mesterképzést húznám, de ha nem lesz ezzel munkám (márpedig nem keresett túlságosan tapasztalat nélkül), akkor szeretnék valami külföldön is hasznos szakmát, mert oda készülök.
Labor analitikus szerintem nem férfi munka és ahogy hallom, kulimunka. Vegyésztechnikusira lehet, hogy több férfi megy, de nő is végezheti. Erre van kereslet gyógyszergyárakban és lévén, hogy gyógyszergyár, jó a fizetés is. Csak elég hosszú, 2 éves.
Nekem az egyik osztálytársam anyukája villanyszerelőnek tanult (könyvelőként dolgozott, de villanyszerelő is volt :D).
Péknek, cukrásznak szerintem férfiak mennek inkább (ok nélkül).
Na ez koránt sem nem OKJ, de a mentőtiszti korábban nagyon férfi szakmának számított, és még most is több a férfi mint a nő, de egyre több lány valasztja ezt a szakot, olyannnyira, hogy ők vannak többségben. Szóval azt érdekes lesz megnézni, hogy 5-6 év múlva hogy fog változni a nemek aránya.
Szintén nem OKJ, de ami eszembe jut még az a villamos/busz vezető, vagy akár a taxizás.
Én burkoló vagyok nőkènt. És már nincs 30-50 kilós zsák. Lesz segédem, szóval nem fogok belehalni a cipekedèsbe. Én imádom.
Nem kérek beszólàst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!