Egyetemen ez lehetséges vagy fizetni kell?
Sziasztok😊
Elsőéves hallgató vagyok. Jelenleg államilag ösztöndíjas tanuló vagyok, de ha esetleg nyáron az át sorsolásnál át tennének fizetősre akkor azt tervezem, hogy ki iratkozom és el megyek estire egy szakközép suliba és mellette el mennék dolgozni (logisztikàra mennék) (Nektek erről mi a véleményetek? Mert foszkon vagyok egyébként. Kereskedelem és Marketing logisztika) Szóval a fő kérdés az lenne, hogy otthagyhatom úgy az egyetemet hogy nem kell ki fizetnem a szemeszterek díjat? (400ft lenne.)
Aham, így értem. Akkor jelezném, hogy van egy olyan lehetőség is, hogy kiiratkozol félév végén a képzésről és újrafelvételizel a képzésre (államira), a megszerzett krediteket pedig elismerteted. Gyakorlatilag ugyanonnan folytathatod így, ahol abbahagytad és az állami támogatottság is "megmarad" (újraindul, hiszen jogilag egy új képzést kezdesz meg). Az egyetlen buktatója az, hogy ha kevés a pontszámod, akkor nem biztos, hogy visszavesznek.
Állambácsi felé pénz-visszafizetési kötelezettséged nincs, ha elsőéves vagy (2 félévet lehet lehúzni így, ha utána úgy döntesz, folytatod a képzést 3. félévvel, akkor már keletkezik egy visszafizetési kötelezettség).
Bocs, FOSZK és alapképzés esetén tényleg csak 1 félév a türelmi idő...
Akkor a válasz a kérdésedre az, hogy tényleg vissza kell fizetni a felhasznált összeg felét, ha a 2. félév végén iratkozol ki. A lényeg az, hogy ebben az esetben 1 éven belül új képzést kell kezdened (ami felvételi eljárásos, tehát ugyanúgy foksz vagy egyetemi), hogy ne kelljen perkálni. :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!