Mi a helyzet most a magántanulókkal és a tanulócsoportokkal?
Bár én erdélyi vagyok, de Magyarországon érettségiztem le egy távoktatásos suliban, pedig már akkor elvileg megvolt szüntetve a magántanulósdi. Innen Erdélyből többen is járnak oda, egy Balaton mellőli lányról is tudok, a suli egyébként Miskolcon van. Én annyira nem szerettem, mert az esti tagozat keretén belül működött a digitális, minket érintő része, és nem is a felnőtt oszt.társak okoztak gondot, hanem a tanárok hozzáállása. Viszont még mindig sokkal nagyobb élmény volt maga a tanulás, mintha maradtam volna az otthoni bejárós suliba.
Egyébként Romániában sincs magántanulói státusz, mégis sokan találtak kiskaput, legtöbben magyarországra "járnak", de ismerek angliai és amerikai intézménybe "járókat" is, ők a IB-re készülnek pl, tehát biztos meg tudja oldani az, aki akarja úgy, hogy legális legyen, csak nem fog a hivatalos "magántanuló" címszó alatt futni a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!