Ti mit tennétek, ha egy váratlan helyzet miatt gyakorlatilag megszűnne az msc-képzés, ahol tanulni szerettetek volna eddig?
Ugyanaz az msc lenne, mint amit elkezdtem bsc-n, így az lenne a legideálisabb, ugyanazon az egyetemen, ugyanazon barátokkal, ugyanúgy koliban, szóval minden így lenne a legkényelmesebb. Viszont elég sok jó tanárunk hiretelen elment, így már a mostani tárgyaink közül is sokat fiatalok vettek át, akik csak felolvasták így a diákat...és msc-n ez a probléma még több tárgyat érint, már így semmi értelme nem lenne, már ha addigra lesz még msc itt. Így minden borul. Igazából akár lesz, akár nem, csak a papír miatt nem fogok itt maradni.
Ti mit tettének? Néznétek egy másik egyetemen ugyanezt a szakot, elvégeznétek levelezőn, vagy néznétek valami passzoló, hasznos msc-t? Nagyon dilemmában vagyok, nehéz dönteni.
Ha olyan szak, amit a bolognai spagetti rendszer erőszakkal vágott szét alap- és mesterképzésre (például mérnök, pszichológus), akkor mindenképpen maradnék és befejezném, amit elkezdtem. Átmenni egy másik egyetemre jó ötlet, ha az egy jobb egyetem (például Debrecenről a BME-re). Ez utóbbi még akkor is jó ötlet, ha amúgy az egyetemmel minden rendben van. De amúgy ki lehet bírni a fiatalabb tanárokat is, és csak 2 év.
Ha olyan szak, amelyhez nem igazán kell a mesterszak (gazdasági szakok például), akkor nem pocsékolnám rájuk az időmet, hanem inkább elmennék olyan mesterszakra, aminek értelme is van. Például elmennék először dolgozni, utána pár évvel később csinálnék egy MBA-t.
A barátok, koli stb. sokadrangú szempont. Nem lehetsz örökké közöttük amúgy sem. Ha másik városba kell költöznöd, akkor ez van. Sokan túlélték már ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!