Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen az egyetemi élet a...

Milyen az egyetemi élet a Bgf-en, ill. a Corvinuson? A honlapokon nem sok erre vonatkozó infót találtam. :S

Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 20:56
 1/5 A kérdező kommentje:
A Bgf esetében persze a főiskolai életre gondolok. :D
2010. júl. 18. 21:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát kifejthetnéd bővebben, mire gondolsz pontosan...
2010. júl. 18. 21:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Milyen programokat (bulik, sport, esetleg kórus, színjátszás - lehet, hogy a 2 suli esetében furcsának tűnik, de bölcsészkaron - úgy hallottam - vannak ilyenek)szerveznek, milyen a kollégium, milyen ,,utazási", külföldön tanulási lehetőségek vannak, milyen a közösségi élet, van-e munka az egyetemi/főiskolai évek alatt? - ilyesmikre gondoltam.
2010. júl. 18. 21:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Na így már kicsit jobb a kérdés, köszi.

Személy szerint a Corvinusról tudok nyilatkozni. A választásod alapján (BGF, BCE) gazdasági vonalon akarsz tanulni. Bár én T-karos vagyok, de tudok neked infoval szolgálni, hisz a Közgáz campus része a G, K és a T-kar (a KIK, illetve az ÉTK, KTK -vagyis a Budai campus- vannak kissé elkülönülve)

Corvinusosnak lenni hihetetlen jó érzés, amit már rögtön a gólyatáborban megtapasztaltam. Sajátos életérzés, sajátos hangulata van.

Rengeted közgázbuli van egész évben, de vannak random csopibulik is, azaz hogy a gólyatáboros csoporttársak szerveznek maguknak valamit. Hogy a legnagyobb eseményeket említsem: Gólyabál (ami a legnagyobb az országban), Gólyahajó (parti a Dunán éjszaka :)), Felezőbál, CEN stb. A suli közvetlen közelében pedig rengeteg hangulatos hely van, ahová egy hosszú és unalmas előadás után/helyett be lehet ülni a többiekkel.

Szakmai előadások is szép számmal vannak, az idén például az akkori miniszterelnök Bajnai és a görög miniszterelnök Papandreu tartottak előadást a válságkezelésről (a politikától elvonatkoztatva voltam jelen, így nagy élmény volt)

Sportolási lehetőség rengeteg van, G-karon egyébként is 4 félév teljesítése kötelező. Van pl. úszás, kick-box, thai-box, krav maga, evezés, túrázás, tenisz stb stb.

Egyetemi kórus is működik, ezenkívül rengeteg diákszervezet közül lehet válogatni, amit nagyon ajánlok.

Kollégium a Közgáz campuson hallgatóinak összesen 3 van. Az elsősök csak a Tarkaréti koliba kerülhetnek, ami elég messze van a sulitól, de állítólag jó a közösség (személyes tapasztalatom sajnos nincs). A felsőbbévesek már a másik 2, a sulitól kb pár sarokra lévő kolikba is jelentkezhetnek. Vannak szakkollégiumok is, ahova nem könnyű bekerülni, de megéri: szakmailag és a közösség miatt is (a jövőben ráadásul sok előnyt jelenthet)

Külföldi tanulás: rengeteg lehetőség van, amire a tanárok is nagyon ösztönöznek. Az Erasmus programon kívül is vannak lehetőségek (pl. CEEPUS, Tengerentúl program, egyetemközi megállapodások akár Japánba, Kínába, DAAD, nyári egyetemek - ezekről mind találsz infot a honlapon). Mindenféleképpen ajánlatos pályázni ilyenekre, habár nagy a verseny.

G-karosok közül a legjobbakra már az egyetemi évek alatt felfigyelnek a munkaadók, tudomásom szerint a legjobbak már a diplomaszerzés után munkaajánlatot kapnak. De az elhelyezkedési arányok is nagyon biztatóak. Ha már közgazdász diploma, akkor mindenféleképpen a corvinusos ér a legtöbbet. Sokan vannak a szakon, ezért kell jól teljesíteni, plusz dolgokat csinálni (pl. külföld, diákszervezet, szakkoli). Ha csak lébecolsz, akkor semmi értelme. Vannak, akik már suli alatt is dolgoznak valamit, vagy párhuzamosan másik szakot végeznek.

Hirtelen ennyi jut eszembe. Ha még van kérdésed, ne félj feltenni.

2010. júl. 18. 21:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :-)
2010. júl. 19. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!