Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tehetek, hogy ne vesszen...

Mit tehetek, hogy ne vesszen el a félévem, illetve, ha csúszok, akkor maradjak?

Figyelt kérdés

Több kérdésem van. Pontosabban 3.

Levelezős vagyok, államis, és fontos számomra a szak, a diplomaszerzés, de beleestem egy csapdába (betegségbe).

Tudom, hogy majd lesz aki azt mondja, forduljak a Tanulmányihoz.

Első kérdésem:

Tudom, hogy már elvileg nem lehet utólagos passz. kérvényt beadni. Azonban úgy sem fogadják el, ha ezt orvosi papírral indokolom meg?

Második:

Ha kb nullára hozom ki a félévemet, akkor van lehetőségem arra, hogy -csúszással persze-, de bent maradjak államin, és jövőre újra elkezdhessem?

Harmadik.

Ha valaki otthagyja az egész felsőoktatást, és elmegy dolgozni, akkor is kifizettetik vele a felhasznált féléveket?

Hallottam mindkettő verziót.

2019. okt. 28. 23:11
 1/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre tartom magam, de szeretnék felkészülni, tájékozódni minden helyzetre nézve.
2019. okt. 28. 23:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Igen, nyomós indokkal lehet ilyet.

2. Ha a következő félévben aktív lennél, akkor arra kell törekedni, hogy 36 kredit + átlag meglegyen az államihoz. Átsorolás csak nyáron van.

3. Igen, vissza kell fizetni.

2019. okt. 29. 04:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Olvass utána, hogy mik a feltételei az allaminak.

Nálunk 36 kredit kell hogy meglegyen 2 félév alatt. De van ahol 30,van ahol átlagot is kérnek.

Olvass utána az egyetemed honlapján.

Szóval ha előző, tavaszi félévben elerted a kívánt kredit számot, ami 2 félév alatt kell, akkor ha 0 kreditet teljesitesz most, akkor sem raknak at. Viszont kövi félévben teljesíteni kell a 2 félévre elvart kreditet akkor

De tényleg kérdezz rá és olvass utána, hogy nálatok pont hogy van.

Ha áttennének fizetősre, akkor max tavasszal lennél passzív és ujrafelveteliznel allamira.

Úgy nem kéne fizetned

2019. okt. 29. 06:37
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
#3: ezt egységesítették. Már mindenhol évi 36 kredit, és megszabott átlag kell
2019. okt. 29. 06:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én tudom a visszafizetési kötelezettség kiváltható, pl. hazai munkaviszonnyal. Én ezt a verziót ismerem:

[link]

De szerintem keresd fel az Oktatási Hivatalt.

2019. okt. 29. 07:05
 6/8 anonim ***** válasza:

4#, nekem még 30 kredit kell 2 félév alatt.

Attól függ gondolom, hogy mikor kezdte a képzést, visszamenőleg nem valtoztattak.

2019. okt. 29. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
#6: Aki 2017-ben kezdett, annak már 36. A 2016-ban nem vagyok biztos.
2019. okt. 29. 16:07
 8/8 A kérdező kommentje:

Elsőéves vagyok.

Csak fontos az egyetem.

2019. okt. 29. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!