Ti mit gondoltok az oktatók által írt emailekről?
Mindig mondják, hogy a hallgatók mennyire hanyagul/tiszteletlenül írják az emailjeiket, közben meg a tanárok fele ugyanilyen.
Vagy csak nekem nem szimpatikusak az olyan levelek, amik úgy kezdődnek, hogy "Kedves Mindenki (miért nem "Kedves Hhallgatók"?), a végére meg legjobb esetben egy "üdv" van odabökve - mondjuk egy "üdvözlettel"-t már nagyobb megerőltetés kiírni? A legprimitívebb meg szerintem, amikor még ez sincs, csak a tanárnak a szignója.
Mit szólnának hozzá ezek a tanárok, ha a hallgatók is csak a monogramjukat böknék egy üzenet végére.
Kik mondják, hogy a hallgatók hanyagok? Nálunk soha senki még csak nem is utalt ilyesmire. Engem nem zavart sosem, hogy nem ilyen kimért, személytelen stílusban válaszoltak, ha valami nyűglődésünk volt, sokszor egy-egy ilyen lazább email nyugtatott meg minket, hogy ezek szerint nem kell annyira komolyan venni, mint mi gondoltuk.
Lehet, hogy itt felnőtt emberekről van szó, de azért mégis csak egy tanár-diák kapcsolat. Azért ez mégsem olyan, mint egy hivatalos meghívó az Anna bálra...
Nálunk mindig jól írják
kiírják, hogy üdvözlettel, meg úgy szokták írni, h Kedves Hallgatók
Szóval nálunk jól írják.
Szemeszter elején mégis milyen problémáim legyenek? :DD
Ezek szerint csak engem idegesít. Mindegy, most már ezt is tudom.
A “Kedves Mindenki” csak egyéni ízlés kérdése, én Hallgatókat írok, de nincs jelentősége.
Az “üdv BM” stílus pedig tömörségre, hatékonyságra utal, nem akarja rabolni az olvasó idejét, teljesen normális stílus. Németül is “VG”-t, angolul is “Best, “ vagy “BR”-t szokás írni (mindegyik kb: “üdv”), ez a bevett stílus.
Nincs semmi baj egyikkel se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!