Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti mit gondoltok az oktatók...

Ti mit gondoltok az oktatók által írt emailekről?

Figyelt kérdés

Mindig mondják, hogy a hallgatók mennyire hanyagul/tiszteletlenül írják az emailjeiket, közben meg a tanárok fele ugyanilyen.

Vagy csak nekem nem szimpatikusak az olyan levelek, amik úgy kezdődnek, hogy "Kedves Mindenki (miért nem "Kedves Hhallgatók"?), a végére meg legjobb esetben egy "üdv" van odabökve - mondjuk egy "üdvözlettel"-t már nagyobb megerőltetés kiírni? A legprimitívebb meg szerintem, amikor még ez sincs, csak a tanárnak a szignója.

Mit szólnának hozzá ezek a tanárok, ha a hallgatók is csak a monogramjukat böknék egy üzenet végére.

2019. szept. 23. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:
99%

Kik mondják, hogy a hallgatók hanyagok? Nálunk soha senki még csak nem is utalt ilyesmire. Engem nem zavart sosem, hogy nem ilyen kimért, személytelen stílusban válaszoltak, ha valami nyűglődésünk volt, sokszor egy-egy ilyen lazább email nyugtatott meg minket, hogy ezek szerint nem kell annyira komolyan venni, mint mi gondoltuk.

Lehet, hogy itt felnőtt emberekről van szó, de azért mégis csak egy tanár-diák kapcsolat. Azért ez mégsem olyan, mint egy hivatalos meghívó az Anna bálra...

2019. szept. 23. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Egyáltalán nem érdekelt soha. Nálunk a cégnél is így ír mindenki, minél elfoglaltabb valaki, annál rövidebb és tömörebb emaileket ír
2019. szept. 23. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Milyen gondjaid vannak irigyellek
2019. szept. 23. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk mindig jól írják

kiírják, hogy üdvözlettel, meg úgy szokták írni, h Kedves Hallgatók

Szóval nálunk jól írják.

2019. szept. 23. 22:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Szemeszter elején mégis milyen problémáim legyenek? :DD

Ezek szerint csak engem idegesít. Mindegy, most már ezt is tudom.

2019. szept. 23. 23:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A saját szakom tanáraival még nem volt ilyen jellegű gondom, ők eddig mind normálisan válaszoltak, udvariasan, kedvesen és segítőkészek is szoktak lenni. Max valamikor picit késve írnak vissza, de az azért nem tragédia. Viszont szabváloknál már volt negatív tapasztalatom is. Például voltak olyanok, akik konkrétan nem válaszoltak az emailre, egy ilyen alkalommal pedig bementem személyesen (több hete vártam a választ...), majd mikor visszakereste az üzenetemet és megtalálta, akkor annyit se mondott, hogy bocs... Legutóbb pedig megkérdeztem egy oktatót emailben, hogy mikor és hol tartja az adott óráját (nem volt kiírva) és egy tök normális emailt írtam, kedvesen, rendesen megszólítással stb., majd erre egy egy szavas választ kaptam “pénteken”. Ez nem is volt rendes válasz, mert ebből nem derül ki a pontos időpont és helyszín, illetve azért talán egy köszönés vagy valami még belefért volna...
2019. szept. 24. 00:52
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

A “Kedves Mindenki” csak egyéni ízlés kérdése, én Hallgatókat írok, de nincs jelentősége.

Az “üdv BM” stílus pedig tömörségre, hatékonyságra utal, nem akarja rabolni az olvasó idejét, teljesen normális stílus. Németül is “VG”-t, angolul is “Best, “ vagy “BR”-t szokás írni (mindegyik kb: “üdv”), ez a bevett stílus.

Nincs semmi baj egyikkel se.

2019. szept. 24. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne sok idő egy-két e-mailnél, de a tanároknak sok e-mailre kell válaszolni és úgy már sok idő. Egyik tanárom azt mondta, hogyha minden e-mailt így kezdene hogy "Mélységesen Tisztelt Hallgató !" akkor még holnap este is e-maileket írna :D Meg valaki megkérdezte tőle e-mailben hogy "Tényleg megbuktam ?" és ez volt a válasza hogy "Igen, tényleg."
2019. szept. 24. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!