Pannon Egyetemen tényleg minden első éves kap kollégiumot? Szóval hogy nem pontszám alapján van? (Veszprémben)
"Értem, tehát max olyan lehet hogy nem abba kerülök, amit elsőnek jelöltem, de ha egyetemre felvesznek akkor valamelyik koliba is?" - Lényegében igen, úgy alakítják ki a pontokat a gólyáknál hogy mindenki valahova bekerüljön.
Tavalyi statisztika, hogy 1981 főt vettek fel, ebből 1681 hallgató van a veszprémi kampuszon, kb a fele nappali tagozatos (levelezősöknek valami 3%-a kap kolit, szóval nem sok ember). Az így kb 800 gólya akinek lenne esélye kolira, míg a központiba meg a magiban összesen van vmi 1100 hely. De sok a veszprémi és környéki, aki otthonról jár be meg vannak akik inkább albérletbe mennek ismerősökkel, illetve még ott a várfok és a nereus koli, azért tudják nagyjából garantálni hogy a gólyákat felveszik vhova. Későbbiekben már a tanulmány és hasonlók alapján jár a koli, akkor azért többen maradnak hely nélkül.
Az egyetem szerintem megéri, a város azért nem egy nagy dobás. Kisváros, úgyhogy csak pár szórakozóhely van meg időnként vmi érdekesebb program. Tavasszal és nyár elején azért jobb, olyankor már vannak fesztiválok meg valami élet a városban, illetve mi gyakran jártunk le Almádiba. Ami jó hogy azért viszonylag olcsón lehet sok fele kajálni vagy bevásárolni, a tömegközlekedés oké, van bőven diákmunka lehetőség, de egyetemvároshoz képest nem egy fiatalos hely.
Az egyetem melyik kara érdekel? Mert nekem csak a GTK-ról van tapasztalatom.
Gazdasaginformatikus szakra mennék valószínüleg. Veszprém és Győr között gondolkodom, Győrben a varos jobban tetszik de elég magas a kolesz ponthatár, az infó nem tudom hogy milyen ott, de szerintem Pannon Egyetemen jó lehet.
De amúgy a nem túl jó városi élet mellett azért a közösség jó, meg lehet azért valahol ismerkedni meg ilyenek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!