Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy zajlik egy nyílt nap?

Hogy zajlik egy nyílt nap?

Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 22:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
húúú... én anno a ME-GTKn voltam, gyakorlatilag egy délelőttön át tartott, a dékánunk beszélt, ösztönzött minket h tanuljunk, jelentkezzünk oda, kaptunk sok-sok szórólapot, majd beülhettünk néhány előadásra!
2010. júl. 14. 22:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó dolog a nyílt nap. De az mese habbal =). Ilyenkor az egyetem persze, hogy a legjobb oldalát mutatja. Valószínűleg többször fogják említeni az "innováció" és a "millió" szót =). De nem enged teljes bepillantást a kulisszák mögé =).

Ha most fogsz jövőre jelentkezni egyetemre, ajánlom hogy menj el egy nyílt napra, majd egyszer csak úgy, hogy beülsz egy-két előadásra. Esetleg hozzá is verődhetsz egy társasághoz, egy olyan szakos társasághoz, ahova menni szeretnél. Alapjaiban fog megváltozni a véleményed. Valószínűleg első gondolatod az lesz, hogy "én ide nem jövök", mert szerintem a szokásos rémtörténeteket fogják mesélni, hogy melyik tanár a szemét =). De: egy sokkal reálisabb képet is kapsz a képzésről amire menni akarsz. A felsőbb évesek szívesen elmondják, ha megkérdezed őket, hogy milyen ott tanulni, milyen műszaki háttér áll gyakorlatokon a rendelkezésükre, mi az amit használhatnak is, mi az amit csak megmutatnak nekik.

Simán bemehetsz egy előadásra, senki nem fog kizavarni, egy leszel az akár több 100 ember közül. Legalább összeismerkedhetsz olyan emberekkel, akik már sokat láttak az egyetemen. Elmondják, mi hogy zajlik, mire figyelj, ha oda fogsz járni. Lehet kicsit el fog bizonytalanítani a "véres" valóság, de ha van megfelelő ítélőképességed, akkor a nyílt nap fényes, fanfárok hangjától zengő színházát és a "véres" horror-reality show-t a hallgatóktól magadban szépen helyreteszed. Ha ezután is az az érzés van benned, hogy oda akarsz jelentkezni, akkor különösen nagy meglepetés nem fog érni.

2010. júl. 14. 23:07
 3/11 A kérdező kommentje:

És a középsuliban?

Jövőre megyek gimibe, most lesz majd nyílt nap november körül, vagy nem tudom.

2010. júl. 15. 19:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Középiskolákban, gimnáziumokban is hasonló a nyílt nap, mint egyetemen. Van egy tájékoztató, amin az igazgató beszél, vagy az igazgató helyettes, elmondja az iskola történetét, hogy milyen képzések vannak, milyen szakkörök, milyen csapatokba lehet csatlakozni (iskolai sakk, kézi, foci, kosárcsapat, matekverseny, fizikaverseny, stb), milyen arányban jutnak be a diákok felsőoktatásba az érettségi után. Akkor még megemlítik biztos, hogy érettségi után milyen OKJ szakképzés folyik az intézményben (ha egyáltalán folyik) és azok mennyibe kerülnek (első ingyenes), és hány évesek a képzések. Így nagy vonalakban ennyi. Ezután körbevezetik a megjelenteket az iskolában, megmutatják a tornatermet, menzát (ha van és nem egy másik suli menzájára kell járni), egy két termet, laborokat (ha vannak).

Amikor én voltam anno még 2001-ben nyílt napon, kb ez volt a forgatókönyv.

2010. júl. 15. 21:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2010. júl. 15. 21:23
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekünk így volt 2009 novemberében:

1.Beszélt az igazgató

2.Felmentünk az osztályba,és ott tartottak egy ilyen értekezlet szerűséget(néhány tanár beszélt az oktatásról,a suliról)

3.Hazamentünk:D

2010. júl. 23. 20:59
 7/11 A kérdező kommentje:

És nem is mentetek be órára?

Milyen megyében laksz?

2010. júl. 23. 21:04
 8/11 anonim válasza:

szia, én Budapesten lakom és az I.kerületbe járok gimibe.

2008ban itt annyi volt h odamentünk reggel 8ra, beültünk 2 órára, aztán meg egy kis eligazítás.

2010. júl. 23. 21:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Én picit izgulok. :$
2010. júl. 23. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem kell izgulnod, mert miért is izgulnál? Ha nem tetszik a suli, a környezet, nem fogsz oda jelentkezni. Meg úgy sem egyedül fogsz menni. Én anno 2001-ben a barátaimmal mentem nyílt napokra. 4-en voltunk.

Nem fognak tőled semmit kérdezni, itt te vagy az, aki kérdéseket tehet fel, mert te vagy az érdeklődő. Többen lesznek a nyílt napon mint gondolnád, lehetnek akár 100-an is. Egy leszel a sok közül.

2010. júl. 24. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!