Egyetemen át lehet jelentkezni egy olyan szakra, amit felvételi során másodikként jelöltem meg?
Figyelt kérdés
Felvettek az ELTÉ-re anglisztika szakra, ezt jelöltem meg elsőnek. Viszont most már nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne-e, mivel mindenképpen tanár szeretnék lenni. Tudom, erre előbb kellett volna gondolnom... Másodiknak szintén az ELTÉ-n az angol-történelem szakos tanári szakot jelöltem meg, pályalkalmassági vizsgám is sikerült, erre is bőven meg lett volna a pontom a bejutáshoz, de mivel ez csak második volt, nem ide vettek fel. Az lenne a kérdésem, hogy sehogysem megoldható az, hogy átjelentkezzek valahogy? Tanárszakosként anglisztikás órákat is kéne látogatnom, illetve a felvételihez meg lett volna ide is a pontom. Ezt nem veszik figyelembe? Vagy ez egyáltalán hogy működik?2019. szept. 7. 11:49
1/1 anonim válasza:
"Igen, van átjelentkezési lehetőség az alapszak és az osztatlan képzés között. Ezt az első tanév (2. félév) végén teheti meg a Hallgatói Követelményrendszer 34/B § 6. bekezdésében foglaltak teljesítésével. Az átjelentkezési kérelmet a kari tanárképzési referensénél kell leadnia."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!