Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire zavaró a fiatalabb...

Mennyire zavaró a fiatalabb iskolatársaknak, ha egy férfi 30 évesen akar nappali egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Miután az élete már rendeződött, van saját lakása, vállalkozása, csak afféle hobbiból járna egyetemre? Idegen anyagnak hatna egy ilyen férfi a 19-22 évesek körében?

2019. aug. 31. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az évfolyamon nappalin volt 40 éves is, illetve nekem is pár 27-28 éves szaktársam.
2019. aug. 31. 15:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Van nálunk egy harminc éves férfi, és senki nem nézi ki.

De ha egy 30 éves férfit a 18-23 évesek véleménye érdekli akkor ott baj van.

2019. aug. 31. 15:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs azzal probléma, ha valaki 30 éves létére tiszteli a fiatalabbakat, és adott esetben úgy viszonyul hozzájuk, hogy az senki számára ne legyen zavaró.
2019. aug. 31. 15:52
 4/11 anonim ***** válasza:
17%
Itt az egyetemen volt egy 30 éves. Először azt hittem, hogy valami tanár amikor az előadóban megkért hogy beljebb ülnék-e mert szeretne leülni. Aztán gyakorlatokon is elkezdtem látni és kiderült, hogy diák. Kicsit furcsa volt, de nem beszélte ki senki ahogy én tudom. Viszont barátai se voltak, mindig egyedül ült. Szóval a korkülönbség miatt barátkozni nem tudsz majd, de ha ez nem zavar akkor menj nyugodtan nappalira.
2019. aug. 31. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk is járnak nappalira (osztatlan tanári) idősebbek (negyven felettiek is). Senki nem nézi ki őket, akikkel találkozni szoktam, ők jól be is illeszkedtek a fiatalabbak közé. Szerintem egyáltalán nem zavaró.
2019. aug. 31. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Én is ennyi idősen vagyok nappalin férfiként.

Borzasztóan kilógok minden értelemben. Nagyon zavaró számomra, és sokszor a szak-csoport-évfolyam társakon is látom.

Kezdve azzal, hogy az első órákon nem mernek tegezni (jó napot-tal köszönnek, megkérdezik hogy tegezhetnek-e stb), ha nagy gyorsasággal megyek lefelé egy előadóteremben szünetben, akkor csend lesz, amikor az elején vagyok mert azt hiszik, hogy én vagyok a tanár (akik nem ismernek).. stb stb szóval nem egyszerű.

A legfájóbb pont talán mégis az oktatók egy bizonyos hányada, akik megvetően, és meg nem értően néznek, vonnak kérdőre szemmel, amikor kiderülnek az életkorok. És van még egy rész az a fiatal doktoranduszok, akik már máshogyan vetnek meg, mert fiatalok, és szerintük többre vitték, hiszen ők már doktori képzésben vesznek részt, és ezt éreztetik is.

Szóval idegennek hat, pláne ha erős testalkatú vagy.

2019. aug. 31. 17:23
 7/11 anonim válasza:
72%

Őszintén szólva nem érdekelne.

Megvan ott a magam baráti köre, könnyen lehet, észre se vennék plusz egy embert.

Mivel nem kell az illetővel bármit kezdenem, pláne nem zavarna (most miért érdekelne, hány éves, aki három sorral mögöttem ül?), de ha segítséget kérne, nyilván segítenék.

Elsőre talán fura lesz neked, de szerintem idegeskedj, végtére is tanulni mész oda.

A korkülönbség pedig ne rettentsen el a céljaid elérésében. ;)

20/L

2019. aug. 31. 18:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van 28 éves aki teljesen úgy néz kint mint mi 22-23 évesen, le is döbbentem amikor megtudtam, hogy hány éves. Van egy 32 éves, ő nagyon jófej. És van egy 38-40 körüli, de őt senki sem bírja. Viszont ez nem a kora miatt van.
2019. aug. 31. 18:34
 9/11 Ramos ökle ***** válasza:
72%

Nálunk volt egy 60 körüli néni is. :D Nem volt vele semmi gond, nem nézte ki senki, bár azon a szakon nagyrészt elég értelmes emberek voltak.

Akkor kicsit fura lehet, ha nagyon látszik rajtad a korod. Én 30 évesen is kb 22-nek néztem ki, szerintem még manapság sem mondaná meg senki, hogy már nem 25 vagyok.

Szóval nem kell görcsölni.

2019. aug. 31. 19:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Pont az a poén, hogy én teljesen fiatalnak nézek ki. 22-nél nem néznek soha idősebbnek, sőt, tavaly a tesco-ba még el is kérték a személyimet, mikor vettem pár üveg whiskey-t :) De ha valahogy kitudódna, hogy a születési dátumom 198X, szerintem jópáran ledöbbennek majd :) mindenesetre köszönöm a pozitív visszajelzéseket
2019. aug. 31. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!