Osztatlan tanárképzésen tanuló ember tudna véleményt mondani?
Hát en az vagyok. Elég sok azt mondom inkább az utolso hónap a gázos. Nalunk divat hogy mindent egy lapra tolnak fel egesz evben sem gyakorlaton sem szemin nincs jegy majd 1 jegy dönt az év végen. Persze ott mar kozel vannak a vizsgák és sok tárgyból kell beugró szóval az az egy hónap gáz. A többi nem annyira nálunk a szemikre be kell járni 1-2-3 hiányzás lehet maximum de ez minden tárgynál más. Az előadásnál ez 50%.
Vannak késői óráim pl este 8ig. De pl a péntekem teljesen szabad. Vannak hazik beadandók de ezek nagyon nem számítanak nalunk a jegybe. Tartanod kell pl előadást valamiből de ez kb egy alapkövetelmény ha nincs meg vannak akik nem is engedik megírni az ev végi dogákat.
Lehet mellette dolgozni van szabadidő is vannak szaktársaim akik esti műszakot vállalnak.
#1 Nekünk pedagógiai jellegű volt nagyon kezdetleges gyakorlat. Inkabb ilyen játékos szerű fejlesztő csapatépítő dolgok már mint nektek is az elejen meg hogy mit hogy lehetne egy iskolai közegben.
Hat gyakran es egyedül csoportos előadás max az ora keretein belül feldolgozott rövid tema és az ora vegen kisebb csoportos összegzés formájában volt. De ez szerintem jó dolog hiszen tanítani fogsz ott állandóan egyedül vagy.
Ja, az mondjuk igaz, hogy az ilyen tesi, etika, művelődéstörténet meg alibi szakok tényleg csak
gy vannak, ha valakit csak egy szak érdekel, de kell hozzá ugye még egy, hogy tanár legyen, na ők szoktak ilyenre menni.
Én meg tudtam oldani egy félállást, igaz, úgy jött ki a 20–25 óra, hogy egy hétvégi napon bevállaltam 12 órát. És olyan munkahelyet találtam, ami tök rugalmas volt, ha nem mentem hétfő délután, akkor nem mentem, max. csúnyán néztek, de annak ellenére 4 évet lehúztam azon helyen.
Természettudományos szakpár mellett csináltam, az első évben mondjuk nem dolgoztam, de aztán végig. Nagyjából volt szabadidőm, bár ez részben a szerencsének volt köszönhető. Amúgy sok óra van, és sok a felesleges tölteléktárgy, arra készült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!